Πώς η VW θα βάλει όλο τον κόσμο στην πρίζα!

Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι πλέον κάτι το μακρινό, αλλά είναι το παρόν και το μέλλον της αυτοκίνησης. Οι εξελίξεις που έχουν γίνει στα αυτοκίνητα είναι αλματώδεις και τις βιώνουμε καθημερινά, ενώ οι στόχοι που έχουν θεσπιστεί είναι πολύ σκληροί και πρέπει να υλοποιηθούν.

Δείτε ακόμη: VW T-Cross: Το ασφαλέστερο μικρό SUV

Σύμφωνα με την Ε.Ε., το 2020, ο μέσος όρος των εκπομπών CO2 των νέων οχημάτων πρέπει να διαμορφωθεί στα 95 γρ./χλμ., το 2024 θα πέσει στα 85 γρ./χλμ., ενώ το 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 35% των πωλήσεων. Μπορεί αυτά τα έτη να ακούγονται πολύ μακρινά, όμως ήδη οι αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχουν με γρήγορες ταχύτητες για να πιάσουν τους στόχους.

Η Volkswagen έχει ήδη ξεκινήσει την ηλεκτρική της επέλαση με την οικογένεια των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ID. Το ID.3 είναι το σύμβολο για την νέα εποχή της VW και περιγράφεται ως «Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους». Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της γερμανικής μάρκας και με βάση αυτή θα εξελιχθούν πολλά νέα ηλεκτρικά VW, κάθε κατηγορίας και μεγέθους.

Δείτε ακόμη: 10 Μύθοι και Αλήθειες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το ID.3 έχει παραπλήσιες διαστάσεις με το VW Golf, όμως μεταξύ τους δεν υπάρχει καμία απολύτως ομοιότητα σε σχεδιασμό και σε τεχνολογία. Το ID.3 προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις χωρητικότητας των μπαταριών: Με 45 kWh και αυτονομία έως 330 χλμ., με 58 kWh και αυτονομία τα 420 χλμ. και με 77 kWh και αυτονομία έως 550 χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής, ενώ είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα.

Τα πρωτότυπα μοντέλα της οικογένειας ID. που έχει παρουσιάσει η Volkswagen σε διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου και θα τα δούμε στο μέλλον στην παραγωγή είναι αρκετά.

ID. CROZZ: Είναι όχημα που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των SUV με εκείνα των 4θυρων κουπέ. Το εικονιζόμενο πρωτότυπο διαθέτει κινητήρα ισχύος 306 ίππων και είναι τετρακίνητο.

ID. VIZZION: Αποτελεί τον προάγγελο ενός μεγάλου πολυτελούς σεντάν (5,2 μ. μήκους) με ισχύ 306 ίππων, μεγάλους χώρους, κορυφαία τεχνολογία και φυσικά μηδενικές εκπομπές ρύπων.

ID. ROOMZZ: Θα λανσαριστεί το 2021 και πρόκειται για ένα μεγάλο 7θέσιο SUV μήκους 4,9 μ. με τετρακίνηση 4MOTION, μπαταρία χωρητικότητας 85 kWh (αυτονομία έως 450 χλμ.) και ισχύ 306 ίππων.

ID. BUZZ: ΘΑ αποτελέσει ουσιαστικά το σύγχρονο VW Microbus, έχοντας ενός όγκου αμάξωμα ρετρό-μοντέρνας αισθητικής με πολύ πρακτικό εσωτερικό που θα μπορεί να μεταφέρει έως και 8 επιβάτες.

ID. BUGGY: Το ηλεκτρικό Buggy του μέλλοντος θα βασίζεται και αυτό στην πλατφόρμα MEB, ενώ το πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με κινητήρα 201 ίππων και 309 Nm ροπής, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,2 δλ. και εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 62 kWh.



Get it on Google Play Download on the App Store