Πόσο κάνει το κορυφαίο SUV της Hyundai;

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης τη ναυαρχίδα των SUV μοντέλων της, τo πληθωρικό -σε κάθε επίπεδο- Palisade. Τώρα ανακοίνωσε τις τιμές του για τις Η.Π.Α., όπου διατίθεται και τοποθετείται στην καρδιά του ανταγωνισμού, αλλά και σε χαμηλότερα επίπεδα.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου υβριδικού ντίζελ Hyundai Tucson

Πιο αναλυτικά, το μήκους 5 μέτρων και με 8 θέσεις Hyundai Palisade με τον 3.8 λτ. V6 GDI κινητήρα βενζίνης των 291 ίππων και 355 Nm ροπής με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο, ξεκινά στις Η.Π.Α. από 31.550 δολάρια (28.000 ευρώ). Όσο δηλαδή πωλείται στην Ελλάδα το Tucson 1.6T 177 PS 7-DCT. Από την άλλη πλευρά, το άμεσα ανταγωνιστικό Ford Explorer 2.3 EcoBoost 280 PS πωλείται από 36.675 δολάρια, το Toyota Highlander 3,5 λτ. V6 295 PS κοστίζει από 33.730 δολάρια, ενώ το Honda Pilot 3.5 λτ. V6 280 PS ξεκινά από τα 31.450 δολάρια. Το 4κίνητο Hyundai Palisade διατίθεται στις Η.Π.Α. από 33.500 δολάρια, τιμή η οποία είναι σίγουρα και πάλι χαμηλή για ένα τέτοιου μεγέθους και κινητήρα αυτοκίνητο.

Σχεδιαστικά θυμίζει αρκετά αμερικάνικα μοντέλα (καθόλου τυχαίο άλλωστε) και χαρακτηρίζεται από την πολύ μεγάλη κυματοειδή πολυγωνική μάσκα, τα κάθετα και οριζόντια φωτιστικά σώματα, τα έντονα νεύρα στο καπό και στα πλαϊνά και τις πολλές γυάλινες επιφάνειες.

Δείτε ακόμη: Νέο Hyundai Kona Hybrid χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Φυσικά, από την αρχική του έκδοση, το Hyundai Palisade περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του όλα τα σύγχρονα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, καθώς και τα γνωστά πλέον συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις ξεχωρίζουν από τις επενδύσεις χρωμίου και δέρματος, τα θερμαινόμενα καθίσματα με τις ηλεκτρικές ρυθμίσεις, τα LED φώτα, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη οθόνη των 10,25 ιντσών και διάφορα ακόμα στοιχεία πολυτελείας.

Get it on Google Play Download on the App Store