Πρωτοποριακός καθρέπτης από την Aston Martin

Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης CES, η Aston Martin θα παρουσιάσει έναν πρωτοποριακό μεσαίο καθρέπτη, τον οποίο έχει κατασκευάσει σε συνεργασία με την Gentex.

Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου καθρέπτη είναι πως θα προβάλλει εικόνα από τρεις διαφορετικές κάμερες. Έτσι θα επιτρέπει στον οδηγό να έχει πλήρη γνώση για τα τεκταινόμενα στο πίσω μέρος του οχήματός του.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin DBX

Στην πράξη, δεν έχουμε να κάνουμε με έναν συμβατικό καθρέπτη, αλλά με μια LCD οθόνη. Χάρη στην ειδική επίστρωση που διαθέτει, θα μπορεί να λειτουργήσει με τον κλασικό τρόπο σε περίπτωση βλάβης. Στην οθόνη αυτή λοιπόν θα προβάλλονται τα δεδομένα από τρεις διαφορετικές κάμερες. Η μια κάμερα βρίσκεται τοποθετημένη στην αεροτομή, ενώ οι άλλες δυο έχουν τοποθετηθεί εκεί που είναι οι πλαϊνοί καθρέπτες. Ακόμα και αν ο ΚΟΚ της εκάστοτε χώρας δεν επιτρέπει την κατάργησή τους, τότε οι κάμερες τοποθετούνται παράλληλα με τους καθρέπτες.  Για τη μεγαλύτερη ευκολία του οδηγού το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης – καθρέπτης, καταλαμβάνουν τα δεδομένα από την πίσω κάμερα και σε μικρότερη έκταση των δυο πλαϊνών.

Διαβάστε επίσης: Η νέα και συλλεκτική Aston Martin του James Bond

Αυτό το ιδιαίτερο σύστημα θα το παρουσιάσει η Aston Martin πάνω σε μια DBS Superleggera. Ο Διευθυντής Marketing της εταιρείας, κ. Simon Sproule, δήλωσε ότι σκοπός τους είναι να ενσωματωθεί και σε άλλα μοντέλα τους και συνέχισε λέγοντας: «Ως μια παγκόσμια μάρκα πολυτελείας, τα οχήματά μας συνδυάζουν την ομορφιά και την ποιότητα με την απόδοση και τις τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού. Ο στόχος αυτού του προγράμματος ανάπτυξης με τη Gentex είναι η τελική εφαρμογή ενός μοναδικού CMS (camera monitoring system) που εμπλουτίζει την οδηγική εμπειρία της Aston Martin για τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο».

Get it on Google Play Download on the App Store