Σε ποια μοντέλα θα «ρίξει» χρήμα η FCA;

Η Fiat Chrysler Automobiles το αποφάσισε κι αναμένεται να επενδύσει 1 δις ευρώ για την εκκίνηση της παραγωγής της Alfa Romeo Tonale, του νέου SUV της μάρκας, αλλά και στην παραγωγή του υβριδικού Fiat Panda.

Τα δυο νέα μοντέλα της μάρκας αναμένεται να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Pomigliano, στη Νάπολη της Ιταλίας.

Δείτε ακόμα: Επαγγελματικά Fiat CNG άτοκα και με 5ετή εγγύηση

Η εν λόγω επένδυση είναι ένα μέρος από το μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο της FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι και αναμένεται να αγγίξει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτή η επένδυση μαμούθ θα επιτρέψει στον όμιλο να ξεκινήσει την κατασκευή των πρώτων υβριδικών και ηλεκτρικών της μοντέλων στα εργοστάσιά της, με την έναρξη των εργασιών να πραγματοποιείται στις αρχές του 2020, ενώ κι ένας εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε το ύψος της συνολικής επένδυσης για την εξέλιξη των δυο προαναφερθέντων μοντέλων. Βέβαια ο άνθρωπος του FCA Group δεν επιβεβαίωσε ότι το SUV που θα κατασκευαστεί θα είναι η Alfa Romeo Tonale, όντας αρκετά λακωνικός τονίζοντας ότι ένα premium SUV θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Pomigliano, μαζί με το υβριδικό Fiat Panda.

Διαβάστε επίσης: Νέας γενιάς πλαστικά από τη Fiat (+videos)

Το εξίσου ενδιαφέρον μοντέλο, το υβριδικό Fiat Panda θα ξεκινήσει να παράγεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020 και θα ακολουθήσει η Tonale το 2021. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η FCA έχει ήδη ξεκινήσει τις επενδύσεις και τις εργασίες προετοιμασίας του εργοστασίου Pomigliano ώστε να αρχίσει ομαλά η παραγωγή των νέων μοντέλων. Για την ιστορία, μέχρι και σήμερα το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκεύαζε τα Fiat Panda.

Get it on Google Play Download on the App Store