«Σεμιναριακό» παρκάρισμα από όχημα της Δ.Ε.Η.

To παράνομο παρκάρισμα είναι γνωστή μάστιγα των ελληνικών δρόμων. Η κρατική αναλγησία αντιπροσωπεύει την αντίστοιχη «γάγγραινα» για το σύνολο της ελληνικής πραγματικότητας. Φανταστείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν αυτές οι δυο «πληγές» της κοινωνίας συνδυάζονται. Βασικά, δεν χρειάζεται φαντασία. Η φωτογραφία με το Ford Transit της Δ.Ε.Η. φτάνει και περισσεύει.

Δείτε ακόμα: Πόσα οχήματα περνούν καθημερινά από την Αττική Οδό;

Τραβηγμένη έξω από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Δ.Ε.Η., που λειτουργεί ως κέντρο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η εικόνα αποτελεί την οπτικοποίηση της χρόνιας διαμαρτυρίας των περιοίκων για τον τρόπο που σταθμεύουν τα υπηρεσιακά -και όχι μόνο- οχήματα οι εργαζόμενοι του υποσταθμού. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο σημείο διαθέτει πλάτωμα ώστε να εξυπηρετεί την διέλευση των μαθητών, καθώς λίγα μέτρα παραπάνω στεγάζονται το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Χαϊδαρίου (το ότι επετράπη η κατασκευή υποσταθμού δίπλα σε σχολεία, είναι άλλο ζήτημα). Όταν, λοιπόν, το σημείο μπλοκάρει από τα αυτοκίνητα της Δ.Ε.Η. οι μαθητές αναγκάζονται να περπατάνε στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους. Να σημειωθεί δε, ότι αυτή είναι η μοναδική δίοδος εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Νοθεία 70% σε βενζινάδικο της Λ. Αθηνών!

Το οξύμωρο είναι πως οι εγκαταστάσεις του ΚΥΤ διαθέτουν πάρκινγκ, ειδικά για τις ανάγκες των υπηρεσιακών αυτοκίνητων και των φορτηγών της υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι της Δ.Ε.Η. ανταπαντούν πως οι εργαζόμενοι παρκάρουν κατ’ αυτό τον τρόπο, μόνο σε περιπτώσεις ολιγόλεπτων στάσεων. Και η κόντρα κατοίκων/κοινής λογικής – Υπηρεσίας Κοινής Ωφέλειας καλά κρατεί.

Get it on Google Play Download on the App Store