«Στα πράσα» το νέο VW Golf; (+video)

Το ερωτηματικό στον τίτλο είναι τυπικό και καθαρά για λόγους επιφύλαξης, καθώς δεν πρόκειται για κάτι επίσημο. Όμως ένα video που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, κατά πάσα πιθανότητα αποκαλύπτει την 8η γενιά του VW Golf.

Tα επίμαχα πλάνα προέρχονται από την Νότιο Αφρική, λογικά από τα γυρίσματα προωθητικού video για το ολοκαίνουργιο best seller της γερμανικής εταιρίας που αναμένεται να ντεμπουτάρει επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο. Η VW δεν διαθέτει κάποιου είδους χάτσμπακ αποκλειστικά για την εκεί αγορά, οπότε αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι κάποιο εγχώριο μοντέλο. Αντιπαραβάλλοντας το προφίλ του αυτοκινήτου με το σχέδιο που δημοσίευσαν επίσημα οι Γερμανοί τις προηγούμενες μέρες, γίνεται εμφανές πως το κόκκινο χάτσμπακ ταιριάζει «γάντι» στις αναλογίες του σκίτσου. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση του στυλ «τι κάνει νιάου στα κεραμίδια;». Μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, όμως, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το τέλος των TSI και TDI

Το φερόμενο, λοιπόν, ως νέο Golf ξεχωρίζει χάρις στην σφηνοειδή διαμόρφωση του εμπρός μέρους και τα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό παρουσιαστικό. Το μοτίβο των φαναριών αντλεί έμπνευση τόσο από το Arteon, όσο και από το Touareg, ενώ οι χαρακτηριστικές ζάντες αλουμινίου μας κάνουν να πιστεύουμε πως πρόκειται την έκδοση R-Line (δεν αποκλείεται να είναι και το GTI, όμως από τα πλάνα δεν διακρίνεται το σήμα στην μάσκα).

Το πίσω μέρος δεν διακρίνεται, όμως μπορούμε να δούμε την πιο καμπυλωτή γραμμή της πίσω κολόνας-σήμα κατατεθέν του λαοφιλούς μικρομεσαίου.

Διαβάστε επίσης: VW Golf GTI έκανε 100 χιλιόμετρα σε 26 λεπτά (+video)

Κάτω από ανασχεδιασμένο αμάξωμα θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, αλλά σε αναθεωρημένη εκδοχή της. Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα ενταχθεί στο πλαίσιο ανάπτυξης της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων I.D. Η plug-in υβριδική GTE φυσικά δεν θα σταματήσει να διατίθεται, ενώ θα παρουσιαστεί και ακόμα μία με ήπιο σύστημα 48 V. Παρόντες θα είναι φυσικά οι κινητήρες TSI και TDI. Περισσότερα νέα προσεχώς.

https://www.facebook.com/TunedAutomotive/videos/1291454950994437/

 

Get it on Google Play Download on the App Store