Πολλοί οι θάνατοι από μη χρήση ζώνης ασφάλειας…

Μοιάζει απίστευτο είναι όμως αληθινό και εξαιρετικά δυσάρεστο. Ακόμη και σήμερα, μετά από τόση ενημέρωση και ενώ τα μάτια μας έχουν δει τα πάντα στους δρόμους, υπάρχουν αρκετοί που δε φορούν ζώνη ασφάλειας στο αυτοκίνητο. Και μάλιστα το 25% αυτών χάνει τη ζωή του εξαιτίας ακριβώς αυτής της επιλογής.

Δείτε ακόμη: Πως χαλάνε γρήγορα τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε σχετική έρευνα του υπουργείου μεταφορών στην Αγγλία, με τον υπεύθυνο της έρευνας να λέει πως τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και να αδυνατεί να πιστέψει πως ακόμη δεν έχουν πειστεί οδηγός και επιβάτες για τη χρήση της ζώνης στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης: Hyundai – Kia: Οι μάρκες με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα

Και αν στην Αγγλία, που οι δρόμοι είναι σαφώς καλύτεροι και πιο ασφαλείς από τους δικούς μας και η οδηγική παιδεία είναι σε ανώτερο επίπεδο από το δικό μας, τα ποσοστά είναι αυτά, τότε φανταστείτε στην Ελλάδα των κακοφτιαγμένων δρόμων και των ατίθασων οδηγών που αρνούνται πεισματικά να βάλουν ζώνη τι γίνεται…

Άλλωστε το βλέπουμε καθημερινά και απογοητευόμαστε πάρα πολύ όταν αντικρίζουμε πολλούς οδηγούς και ειδικά νέους να έχουν τη ζώνη ασφαλείας δεμένη πίσω από το κάθισμα για να μη χτυπάει ο βομβητής και τα παιδιά να κάνουν όρθια βόλτες στο πίσω κάθισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store