Suzuki Swift Hybrid για οικονομία και fun to drive!

Η νέα γενιά Suzuki Hybrid αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων με το νέο Swift Hybrid, το οποίο συνδυάζει ιδανικά την πολύ προσιτή τιμή αγοράς (από 12.290 ευρώ), με τη χαμηλή κατανάλωση και την ευχαρίστηση στην οδήγηση.

Δείτε ακόμη: Suzuki Ignis Hybrid: Το πιο οικονομικό υβριδικό!

Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG) και μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Όταν ο κινητήρας σταματά να λειτουργεί (π.χ. στο φανάρι), τα ηλεκτρικά μέρη του αυτοκινήτου τροφοδοτούνται από τη μπαταρία. Στην εκκίνηση η ηλεκτρογεννήτρια επιτρέπει την αθόρυβη και ομαλή επανεκκίνηση του κινητήρα, ενώ όταν οδηγός φρενάρει ή αφήνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, το ISG χρησιμοποιεί την ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση και φορτίζει τη μπαταρία. Πρόσθετα, η ηλεκτρογεννήτρια ενισχύει το μηχανικό σύνολο στις επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, βοηθώντας έτσι μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Την κίνηση του Suzuki Swift Hybrid αναλαμβάνει ο βενζινοκινητήρας 1.2 λτ. Dualjet, ο οποίος προσφέρει επιπλέον χαμηλό κόστος συντήρησης και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας (84,6 ευρώ). Το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει σύστημα διπλού ψεκασμού για κάθε κύλινδρο και ψυχόμενη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR), για βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Ο 4κύλινδρος 1.2 λτ. Dualjet με την πολύ ομαλή λειτουργία αποδίδει 90 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 120 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ., η μεικτή κατανάλωση είναι 4,1 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 94 γρ./χλμ.

Δείτε ακόμη: Μοναδικές After Sales παροχές από την Suzuki

Εκτός από τη χαμηλή κατανάλωση και τις σβέλτες επιδόσεις του (0-100 χλμ./ώρα σε 11,9 δλ. και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα), το Suzuki Swift Hybrid διακρίνεται για την άριστη ευελιξία του (ακτίνα στροφής 4,8 μ.) και την ιδιαίτερα ευχάριστη και σπορτίφ οδική του συμπεριφορά.

Πολύ συμφέρουσα επιλογή ως αγορά είναι η δεύτερη έκδοση GL+ (13.480 ευρώ) με εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα πάντα: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, air condition, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματη λειτουργία φώτων και θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα. Επιπλέον, το Suzuki Swift Hybrid διατίθεται και με σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP AUTO, σε τιμές που ξεκινούν από 14.780 ευρώ στην έκδοση GL+.

Δείτε ακόμη: Νέο κατάστημα Suzuki Σφακιανάκης στο Γέρακα

Get it on Google Play Download on the App Store