Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της Audi

Νέο πλήγμα για το Volkswagen-Audi Group, καθώς μετά το πρόστιμο που της επεβλήθη προ ολίγων ημερών, σήμερα ανακοίνωσε την σύλληψη του Rupert Stadler, διευθύνοντος συμβούλου της Audi, για την πολύκροτη υπόθεση του Dieselgate.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της Volkswagen δήλωσε πως οι αρχές του Μονάχου προέβησαν στη σύλληψη του Stadler, σήμερα το πρωί.

Δείτε ακόμα: Νέο πρόστιμο-«μαμούθ» στη VW

Το γραφείο εισαγγελέων του Μονάχου δήλωσε ότι ο Stadler συνελήφθη λόγω φόβων πως θα μπορούσε να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο ρύπων. Η Audi δεν έχει προβεί ακόμη σε επίσημο σχόλιο.

Η πιο κερδοφόρα εταιρεία του ομίλου της Volkswagen, παραδέχθηκε τον Νοέμβριο του 2015 ότι οι 3.0λιτροι V6 κινητήρες ντίζελ είχαν προσαρμοστεί με μια συσκευή η οποία κρίθηκε παράνομη στις ΗΠΑ, που επέτρεπε στα αυτοκίνητα να ξεπερνούν τα όρια των εκπομπών ρύπων δίχως να γίνονται αντιληπτοί από τα μετρητικά όργανα. Τον περασμένο μήνα, η Audi παραδέχθηκε πως ακόμη 60,000 A6 και A7 είχαν «πειραγμένο» λογισμικό. Ο αριθμός των οχημάτων με παράτυπο λογισμικό φτάνει πλέον στα 850.000, τα οποία έχουν ανακληθεί από τη Volkswagen από την περασμένη χρονιά μέχρι σήμερα. Συνολικά, τουλάχιστον 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι σε διαδικασία ελέγχου.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς έχουν πραγματοποιήσει έρευνες στα δύο μεγαλύτερα εργοστάσια και άλλες εγκαταστάσεις της Audi από τον περσινό Μάρτιο σε σχέση με το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων. Η Audi έχει ανακοινώσει επισήμως από τη δική της πλευρά, ότι συνεργάζεται με την εισαγγελία.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes ανακαλεί 774.000 ντίζελ λόγω λογισμικού

Η εταιρεία ελέγχεται ακόμη για απάτη με παράνομη διαφήμιση σε σχέση με την πώληση τουλάχιστον 210.000 οχημάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ από το 2009.

Η Volkswagen δέχθηκε αδιαμαρτύρητα το πρόστιμο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που της επιβλήθηκε πριν λίγες μέρες στη Γερμανία, παραιτούμενη του δικαιώματος να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές διεξάγουν επιπρόσθετες έρευνες για απάτη, χειραγώγηση των μετοχών ή αναληθείς διαφημίσεις, σε βάρος υπαλλήλων της Volkswagen και των μελών του VAG, Audi και Porsche.

Get it on Google Play Download on the App Store