Τα 10 αυτοκίνητα που… προτιμούν οι κλέφτες

Προφανώς κανείς δεν θέλει να του κλέψουν το αυτοκίνητό του και όλοι λίγο πολύ παίρνουμε τα μέτρα μας, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, δυσκολεύοντας τους ληστές. Συναγερμοί, κλειδαριές, GPS, περιφράξεις και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε, κάνουμε για να κρατήσουμε μακριά από το αυτοκίνητό μας τους ληστές. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως οι… επαγγελματίες έχουν πάντοτε τον τρόπο να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Πήγαν να την κλέψουν… πήγε να τους πατήσει (+video)

Ποια είναι όμως τα αυτοκίνητα αυτά που προτιμούν περισσότερο; Την απάντηση αυτή μας δίνει η έρευνα που έγινε από την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών στη Γερμανία, η οποία φρόντισε μεταξύ άλλων να βγάλει και λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί περισσότερο, στη Γερμανία φυσικά το 2017.

Στην δέκατη θέση βρίσκεται το Audi RS 5, στην ένατη το Audi S4 Avant, στην όγδοη η BMW X5, στην έβδομη η BMW M3, στην έκτη το Audi Q7 V8 TDI, στην πέμπτη το Audi Q7 V6 TDI, στην τέταρτη το Toyota Land Cruiser, στην τρίτη το Lexus RX, στην δεύτερη η BMW X6 και στην πρώτη το Range Rover.

Οι αριθμοί αφορούν στα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί τις πιο πολλές φορές ανά 1.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα. Όσον αφορά στη χώρα μας, ήρθαμε σε επαφή με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος και η απάντησή της ήταν πως «δεν έχουμε στοιχεία σχετικά με τις μάρκες των αυτοκινήτων που κλέβουν οι κλέφτες, παρά μόνο με τις αποζημιώσεις που έχουν καταβληθεί για μερική και ολική κλοπή και αυτές αφορούν στο 2016».

Διαβάστε επίσης: Έτσι δουλεύει το ηλεκτρικό χειρόφρενο (+videos)

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες μας, τα αυτοκίνητα που πέφτουν περισσότερο θύματα κλοπής στην Ελλάδα είναι τα smart fortwo, οι Porsche Cayenne και κάποια μοντέλα κάμπριο με μαλακή οροφή.

Get it on Google Play Download on the App Store