Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην Αγγλία

Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου είναι μείζονος σημασίας τόσο για εκείνους που έχουν στην κατοχή τους κάποιο αυτοκίνητο, όσο και για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αφού εάν αρχίσει να παρουσιάζει βλάβες τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Ένα ελαττωματικό εξάρτημα ή κάποιο κατασκευαστικό λάθος μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μάρκα και μοντέλο. Ωστόσο, όσο και τέλειο μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο μεγάλη σημασία παίζει ο τρόπος που οδηγείται και αν συντηρείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Κακή οδήγηση και ελλειπή service αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης βλαβών μακροπρόθεσμα.

Δείτε ακόμη: Γιατί είναι λάθος η προθέρμανση του κινητήρα στο ρελαντί;

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διενεργούν έρευνες αξιοπιστίας είναι η Βρετανική Reliability Index με την πολύ μεγάλη βάση δεδομένων χιλιάδων οχημάτων, η οποία συνεχώς ανανεώνεται. Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων. Όσο χαμηλότερος είναι ο δείκτης αξιοπιστίας, τόσο αξιόπιστο είναι συνολικά το αυτοκίνητο.

Ας δούμε παρακάτω και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Reliability Index ποια είναι τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα (μέσος όρος είναι ο αριθμός 100).

Δείτε ακόμη: Το λάθος που κάνουμε με το κλειδί στη μίζα

Μάρκα/μοντέλο Δείκτης αξιοπιστίας
Toyota iQ 3,00
Mitsubishi Lancer 4,00
Opel Agila 7,00
Hyundai Getz 9,00
Honda Jazz 11,00
Nissan Almera Tino 12,00
Hyundai i10 12,00
Mercedes-Benz CLC 13,00
Mazda MX-5 15,00
Citroen C1 15,00
Get it on Google Play Download on the App Store