Τα best seller του Α΄ εξαμήνου 2018, ανά κατηγορία

Προφανώς και το 2018 είναι σε εξέλιξη και έχουμε ακόμη μέλλον μέχρι να μας αποχαιρετήσει και να δούμε τους τελικούς πρωταθλητές. Παρόλα αυτά πλέον ο JATO, ο οποίος μελετά και ερευνά την αγορά αυτοκινήτου, έχει τα νούμερα του πρώτου εξαμήνου για την ευρωπαϊκή αγορά (27 χώρες συνολικά, μεταξύ των οποίων και η δική μας) και εμείς πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τους πρώτους μέχρι στιγμής. Κάτι σαν τους πρωταθλητές χειμώνα στο ποδόσφαιρό για παράδειγμα.

Δείτε ακόμη: Toyota Yaris – Το απόλυτο best seller στην Ελλάδα

Ξεκινώντας λοιπόν από τα αυτοκίνητα πόλης, το πρώτο σε πωλήσεις είναι το Fiat 500. Το ιταλικό μοντέλο έχει βοηθήσει τη μάρκα να έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία με 31%. Όσον αφορά στο μοντέλο με τη μεγαλύτερη άνοδο, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αυτό είναι το Renault Twingo. Στα μικρομεσαία πρώτο σε πωλήσεις είναι το Renault Clio, με τον όμιλο VW να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 23% και το Toyota Yaris να έχει τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με πέρυσι. Στα μεσαία το VW Golf πρωταγωνιστεί τόσο σε πωλήσεις όσο και σε αύξηση μεριδίου, ενώ ο όμιλος VW έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (35%). Στα μεγάλα το VW Passat είναι στην κορυφή των πωλήσεων και ο όμιλος VW έχει και πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (43%). Όσον αφορά στη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου σε σχέση με πέρυσι αυτή ανήκει στο Opel Insignia.

Περνώντας στα premium, η Mercedes E-Class είναι το best seller της κατηγορίας, ενώ η γερμανική μάρκα έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο με 30%. Στους μεγάλους κερδισμένους είναι το Volvo S90/V90 το οποίο είδε το μερίδιό του να αυξάνεται περισσότερο από κάθε άλλου αυτοκινήτου της κατηγορίας. Στα πολυτελή αυτοκίνητα, η Mercedes έχει και πάλι την σκήπτρα, χάρη στην S-Class, ενώ ο όμιλος VW (Porsche Panamera και Audi A8) έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Στα μικρά πολυμορφικά τώρα, εκεί ηγείται το Fiat 500L, ενώ η ιταλική μάρκα έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 28% χάρη σε αυτό. Από την άλλη το Honda Jazz, είναι το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου αγοράς. Στα μεσαία πολυμορφικά το Renault Scenic είναι πρώτο, ενώ ο όμιλος VW έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, ενώ στα μεγάλα πολυμορφικά πρώτη είναι η Mercedes V-Class.

Για το τέλος αφήσαμε τις άκρως ενδιαφέρουσες και πλέον δημοφιλείς κατηγορίες, αυτές των SUV. Ξεκινώντας λοιπόν, από τα μικρά SUV, εκεί βλέπουμε στην πρώτη θέση το Renault Captur. Το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς ανήκει στον όμιλο PSA, ενώ το VW T-Roc είναι βλέπει έχει αυξήσει το μερίδιό του. Στα μεσαία SUV πρώτο σε πωλήσεις είναι το Nissan Qashqai, με το Skoda Karoq να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου και τον όμιλο VW να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς με 20%. Στα premium SUV best seller είναι η BMW X1, η οποία έχει δώσει και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη βαυαρική μάρκα με 37%.  Στα μεγάλα SUV το Peugeot 5008 κυριαρχεί, ενώ η κοινοπραξία Renault-Nissan έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 32%. Στα premium μεσαία SUV πρώτη είναι η Mercedes GLC/GLC Coupe, ενώ στα μεγάλα πολυτελή SUV πρώτη σε πωλήσεις είναι η BMW X5, με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς να ανήκει στην Jaguar-Land Rover με 22%.

Διαβάστε επίσης: Τα παγκόσμια best seller του 2018

Όσοι ενδιαφέρεστε πεαιρετέρω για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2018 δεν έχετε παρά να δείτε και το θέμα που κάναμε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store