Τα ελαστικά που επιδιορθώνονται μόνα τους! (+video)

Τα Michelin Selfseal φροντίζουν να μην σας χαλάσουν το ταξίδι μιας και έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθωθούν μόνα τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Σε όλους έχει τύχει, το ελαστικό του αυτοκινήτου τους να τρυπηθεί από ένα αιχμηρό αντικείμενο και να τους καθυστερήσει στη διαδρομή τους μέχρι να τοποθετήσουν τη ρεζέρβα.

Δείτε ακόμη: Ανάκληση μοντέλων Ford EcoBoost στην Ελλάδα

Όμως τα νέα ελαστικά της Michelin τα οποία τοποθετούνται στο νέο Ford Explorer, έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν μόνα τους τις διατρήσεις από καρφιά ή βίδες, χάρη σε ένα ειδικό και στεγανοποιητικό καουτσούκ που γεμίζει τα κενά. Έτσι αν το ελαστικό τρυπήσει και δεν υπάρξει μετατόπιση του αντικειμένου που προκάλεσε τη διάτρηση, τότε το νέο υλικό περιβάλλει το αντικείμενο αποτρέποντας τη διαρροή, ενώ σε περίπτωση που το καρφί βγει, το υλικό γεμίζει την τρύπα. Όπως ανακοίνωσε και η κατασκευάστρια εταιρεία, η Michelin, το ποσοστό επιδιόρθωσης αγγίζει το 90% των διατρήσεων, αν η διάμετρος δεν ξεπερνάει τα 6,35 χλστ,. Έτσι ο οδηγός μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του, μιας και μειώνεται αισθητά η διαρροή του αέρα. Τα νέα ελαστικά της Michelin, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των τετρακίνητων εκδόσεων Platinum και LImited Hybrid του Ford Explorer, ενώ διατίθενται προαιρετικά στις υπόλοιπες δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο Ken Block «τεντώνει» το Ford Escort Cosworth (+video)

Όπως δήλωσε άλλωστε κι ο μηχανικός της Ford, Joseph Billman, ειδήμων για τα ελαστικά: «Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, από το να σου σκάσει το ελαστικό όταν πας τις διακοπές σου με την οικογένεια σου. Με το νέο Michelin Selfseal, τα σκασμένα ελαστικά θα αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση».

Get it on Google Play Download on the App Store