Τα πιο αξιόπιστα και πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα

Στην Αγγλία πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη έρευνα αξιοπιστίας αυτοκινήτων από το βρετανικό περιοδικό «What Car?» τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον διαθέσιμα. Μέσα από αυτήν θα δούμε ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αλλά και τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας, στην Αγγλία με τις πολύ διαφορετικές συνθήκες σε δρόμους και κλίμα σε σχέση με την Ελλάδα. Ωστόσο, σίγουρα αποτελεί μια σημαντική ένδειξη λόγω και της μεγάλης συμμετοχής.

Δείτε ακόμη: Τα αυτοκίνητα που κρατάνε περισσότερο οι ιδιοκτήτες τους

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του μέσου που διεξήγαγαν την έρευνα, συμμετείχαν 18.284 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, τα οποία ήταν ηλικίας από 12 μήνες έως τέσσερα χρόνια και κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «αν έχει παρουσιάσει πρόβλημα το αυτοκίνητό τους τελευταίους 12 μήνες και πόσο κόστισε η επισκευή του». Συνολικά 159 μοντέλα από 31 εταιρείες αξιολογήθηκαν και πιο κάτω θα δούμε τα καλύτερα και τα χειρότερα κάθε κατηγορίας (αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν και στις παραπάνω φωτογραφίες).

Αυτοκίνητα πόλης και μικρά

Το Toyota Yaris είναι το πιο αξιόπιστο μοντέλο της κατηγορίας των μικρών αλλά και των αυτοκινήτων πόλης. Ακολουθεί το Honda Jazz και το Hyundai i10. Στον αντίποδα, στην τελευταία θέση βρίσκεται το Peugeot 208, ακολουθεί το Nissan Note και μετά το VW Polo.

Μικρομεσαία και μικρομεσαία premium

Το πιο αξιόπιστο μοντέλο της κατηγορίας, σύμφωνα πάντοτε με την έρευνα του «What Car?» είναι το Hyundai i30. Στην δεύτερη θέση είναι το Audi A3 Diesel και ακολουθεί το Skoda Octavia Diesel. Στην άλλη άκρη του πίνακα, το Peugeot 308 ήταν το πιο προβληματικό της κατηγορίας, ενώ κοντά του κατά σειρά ήταν τα Nissan Pulsar και Mercedes A-Class.

Μεσαία και μεσαία premium

Το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο αναδείχθηκε το Volvo V60, ενώ ακολουθεί το Opel Insignia, η Alfa Romeo Giulia και η BMW Σειρά 3. Από την άλλη, το Ford Mondeo, το Audi A4 Diesel, η Jaguar XE και η Mercedes C-Class είναι στις τελευταίες θέσεις της κατηγορίας.

Μεγάλα premium

Το πιο αξιόπιστο μοντέλο της κατηγορίας είναι η Mercedes E-Class (η προηγούμενη γενιά παραγωγής 2009-2016), ενώ ακολουθεί η BMW Σειρά 5 (παραγωγής 2010-2017). Στον αντίποδα, η νέα BMW Σειρά 5, η νέα Mercedes E-Class και η Jaguar XF είναι τα πιο προβληματικά μοντέλα της κατηγορίας.

Μικρά SUV

Το πιο αξιόπιστο μικρό SUV είναι σύμφωνα με το «What Car» το Suzuki SX4 S-Cross, ενώ ακολουθεί το Peugeot 2008 και το Opel Mokka. Στην άλλη άκρη της λίστας, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα Honda HR-V, Jeep Renegade και Citroen C4 Cactus.

Οικογενειακά SUV

Το μεσαίο SUV με τα λιγότερα προβλήματα είναι το Kia Sportage, ενώ ακολουθεί το βενζινοκίνητο Audi Q3 και το Peugeot 3008. Από την άλλη, τα Mitsubishi ASX, Audi Q3 Diesel και Nissan Qashqai είναι τα αυτοκίνητα με τα περισσότερα προβλήματα.

Μεγάλα και premium SUV

Το πιο αξιόπιστο μοντέλο της κατηγορίας είναι το Toyota RAV4 ακολουθούμενο από την BMW X5, το Audi Q5, το Volkswagen Touareg και το Hyundai Santa Fe. Από την άλλη, τα πιο προβληματικά αυτοκίνητα είναι τα Land Rover Discovery, Range Rover Evoque, Ford Edge και Range Rover.

Ηλεκτρικά και υβριδικά

Μία κατηγορία η οποία δεν έχει πολλούς εκπροσώπους προς το παρόν, είναι αυτή των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Είναι πάντως αρκετοί ώστε να υπάρχουν αρκετά στοιχεία προκειμένου να βγει και η σχετική λίστα. Έτσι, στην κορυφή είναι το Nissan LEAF, ακολουθούμενο από το Toyota Yaris Hybrid και το Mitsubishi Outlander PHEV. Από την άλλη, BMW i3, Renault Zoe και Tesla Model S είναι τα αυτοκίνητα με τα περισσότερα προβλήματα.

Coupe, Convertible και σπορ αυτοκίνητα

Ιδιαίτερη η κατηγοριοποίηση που έκαναν οι Άγγλοι του «What Car?» καθώς μπλέκουν κουπέ με κάμπριο και σπορ μοντέλα. Στη σχετική λίστα λοιπόν, πρώτη είναι η BMW Σειρά 2 Coupe, ακολουθούμενη από το Mazda MX-5 και την Porsche 911. Στις τρεις τελευταίες θέσεις βρίσκονται τα Porsche Cayman, Audi TT Coupe και Mercedes C-Class.

Συνολικά λοιπόν, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το «What Car?» το Toyota Yaris και το Suzuki SX-4 S-Cross είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην Αγγλία, ηλικίας από ένα έως τέσσερα έτη, με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν πως δεν είχαν κανένα πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο.

Διαβάστε επίσης: «Μεταχειρισμένα όνειρα» με 8.000 ευρώ

Το Suzuki SX-4 S-Cross είναι και το αυτοκίνητο ουσιαστικά, το οποίο έδωσε και την διάκριση της πιο αξιόπιστης μάρκας στην Suzuki. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Lexus, στην τρίτη η Toyota και ακολουθούν Kia, Mitsubishi και Subaru, ισοβαθμώντας στην τέταρτη θέση. Skoda, Alfa Romeo, Hyundai και SEAT κλείνουν την δεκάδα. Από την άλλη, οι μάρκες με τα περισσότερα προβλήματα είναι κατά σειρά οι Nissan, Jaguar, Jeep, Land Rover και Tesla. Κάνοντας κλικ στις πιο πάνω εικόνες, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα κάθε κατηγορίας.

Πηγή: What Car?

Get it on Google Play Download on the App Store