Τέλος οι ντίζελ κινητήρες στο νέο Nissan Qashqai

Η Nissan θα σταματήσει να προσφέρει ντίζελ κινητήρες στο επόμενο Nissan Qashqai, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, καθώς θα διατίθεται με εξηλεκτρισμένα μηχανικά σύνολα. Παράλληλα με τις εκδόσεις βενζίνης, το μελλοντικό 3ης γενιάς Qashqai το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2020 (το υπάρχον λανσαρίστηκε το 2014) θα προσφέρεται με το σύστημα e-Power.

Δείτε ακόμη: Στην Αράχωβα με το Nissan X-Trail 1.3 160 PS DCT

Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα με μπαταρία και θερμικό κινητήρα, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το μοτέρ θα χρησιμοποιείται σαν γεννήτρια για να φορτίζει την μπαταρία. Επιπλέον, το μελλοντικό Qashqai θα προσφέρεται και σε έκδοση plug-in hybrid, τεχνολογία που χρησιμοποιείται από τη Mitsubishi, αλλά και από την Renault.

H Nissan θα απομακρυνθεί από τους κινητήρες πετρελαίου, λόγω της μεγάλης μείωσης της ζήτησης που υπάρχει στην Ευρώπη, αφού έχει πέσει κάτω από το 30%, όταν το 2017 ήταν στο 45%. Σε αντίστοιχα επίπεδα βρίσκονται και τα μερίδια της Nissan στους ντίζελ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Nissan Qashqai 1.3 DIG-T 160 PS DCT

Ο Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης Gianluca de Ficchy, θέλει έως το 2022 πάνω από το 40% των Nissan που θα πωλούνται στην Ευρώπη να είναι εξηλεκτρισμένα. Σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο ρίσκο, αφού πολλοί πελάτες προτιμούν τους πετρελαιοκινητήρες στα SUV, λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσής τους από τους βενζίνης.

Get it on Google Play Download on the App Store