VW T5 με μοτέρ Porsche και θέση οδηγού στο κέντρο!

Η Renault το μακρινό 1994 είχε εκπλήξει τον κόσμο του αυτοκινήτου, με την κατασκευή του Espace F1, του γρήγορου minivan που «φορούσε» τον κινητήρα του μονοθεσίου Williams-Renault FW15C, με τους 820 ίππους.

Στο πέρασμα των ετών από τότε έως και τώρα, τα minivans κέρδισαν το ενδιαφέρον των βελτιωτών και μερικές εταιρείες δημιούργησαν μερικές extreme κατασκευές. Όπως το πράσινο VW T5 που βλέπετε στις φωτογραφίες παραπάνω.

Δείτε ακόμα: VW Transporter 740 PS κοστίζει όσο μια Porsche 911 Turbo S

Το εν λόγω VW κατασκευάστηκε το 2004 και ήταν ένα απλό βανάκι. Όμως είχε ένα άσχημο ατύχημα και η καταστροφή ήταν μεγάλη. Τότε ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το βελτιώσει και να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Αρχικά επέλεξε ένα μοτέρ 3.6 λίτρων από Porsche 911 Turbo 996 με την ισχύ του να αγγίζει τους 638 ίππους, οι οποίοι καταλήγουν στον κινητήριο άξονα, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων. Με την δύναμη να έχει αυξηθεί αρκετά, ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω. Πάλι καλά έχουμε να πούμε εμείς, αλλιώς το θηρίο δεν θα σταμάταγε!

Διαβάστε επίσης: Revo VW Transporter T5 κάνει ρεκόρ στο Ring

Αφού τελείωσε με τις μηχανικές μετατροπές ο ιδιοκτήτης θέλησε να κάνει το παραπάνω βήμα. Και ποιο ήταν αυτό; Μα να τοποθετήσει το κάθισμα του οδηγού στο κέντρο, θυμίζοντας το supercar McLaren F1, ενώ για τους υπόλοιπους επιβάτες έχουν τοποθετηθεί 4 μπάκετ καθίσματα. Για να επιτευχθεί αυτό όμως, ανακατασκευάστηκε όλο το ταμπλό. Τα όργανα ενημέρωσης του οδηγού (από Porsche παρακαλώ) μεταφέρθηκαν κι αυτά στο κέντρο, όπως κι ο λεβιές ταχυτήτων, ενώ το αμάξωμα έχει βαφτεί στο κλασικό πράσινο χρώμα που μας είχε συστηθεί η Porsche 911 GT3 RS.

Έχοντας όλα αυτά πάνω του, το VW T5 δεν πωλείται φθηνά, μιας και η τιμή του αγγίζει τα 155.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store