Τι αυτοκίνητα οδηγούν οι Iron Maiden;

Το καλοκαίρι ισοδυναμεί με 4 λέξεις: θάλασσα, καρπούζι, διακοπές και Rockwave. Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, το τελευταίο είχε πέσει σε δυσμένεια καθώς τα ονόματα που ανακοινώνονταν περισσότερο παρέπεμπαν περισσότερο σε αδιάφορο, «νεκρό» μεσημέρι παρά στις βραδιές που ξεχείλιζαν ένταση και αδρεναλίνη, μέσα στο δάσος της Μαλακάσας. Μέχρι χθες.

Οι Judas Priest με τους Saxon και τους Accept ανέλαβαν να επαναφέρουν την αίγλη του Terravibe χθες, όμως σήμερα ο συναυλιακός χώρος στη Μαλακάσα –και το ελληνικό κοινό, βασικά- ετοιμάζεται να ζήσει μεγαλεία. «Το» μεγαλείο, για την ακρίβεια, των Iron Maiden! Και επειδή στο Autogreeknews.gr μπερδεύουμε την δουλειά με την απόλαυση, βουτήξαμε στην «θάλασσα της τρέλας» και βρήκαμε τα αυτοκίνητα που οδηγούν οι 6 θεότητες – όταν δε μετακινούνται με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο, δηλαδή.

Steve Harris – Mπάσο/Φωνητικά

Εμπνευστής/ιδρυτής/μπασίστας/συνθέτης/ «βαλές» και «ελβετικός σουγιάς» της μπάντας, ο Harris δεν κρύβει την αγάπη του για τις Ιταλίδες. 3 Ferrari βρίσκονται στο γκαράζ του, μεταξύ των οποίων και η μυθική F40 (348 tb και 599 GTB οι άλλες 2).

Δεν παραλείπει να τιμά τα κλασικά χρώματα της Βρετανίας, με μια ιστορική Rolls-Royce 20/25 του 1935 και μια Jaguar Mark 1 του 1958. Ξεχωρίζoυν το αρχέγονο Mini Cooper, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο αρχι – Iron Maiden το κατεβάζει σε αγώνες.

Nicko McBrain – Τύμπανα

«Φουλ του ιαγουάρου» για έναν εκ των πιο επιδραστικών ντράμερ στην ιστορία της metal σκηνής. 6 Jaguar έχει στην κατοχή ο «Νick the (Drum)Stick», ξεκινώντας από μια Sovereign του 1968 και μία ίδια, αλλά βελτιωμένη με σύγχρονα συστήματα πολυμέσων.

Ακολουθεί η V12 XJ-S του 1985 για να έρθουμε στα μοντέλα της τρέχουσας χιλιετίας, με μια S-Type 4.2 V8 του 2004 και την κορυφαία της τελευταίας ΧΚ, την XKR-S των 550 ίππων.

Δείτε ακόμα: Εκθαμβωτική η νέα Aston Martin DBS Superleggera (+video)

Bruce Dickinson – Φωνητικά

Τραγουδιστής/frontman/ξιφομάχος/πιλότος/συνθέτης/μετενσάρκωση του Leonardo Da Vinci, ο Dickinson προτιμά να πιλοτάρει το αεροπλάνο του συγκροτήματος παρά να οδηγεί. Παρόλα αυτά διαθέτει 3 αυτοκίνητα, ένα για κάθε γούστο: μία XJ6 (η βασική έκδοση της Sovereign του McBrain) για ταξίδια, μια Porsche 911 Targa του 1976 για το βουνό και ένα υβριδικό Mitsubishi Outlander PHEV για κάθε μέρα.

Janick Gers – Κιθάρα

Ξεκινάμε από το ανεπανάληπτο κιθαριστικό τρίο αλφαβητικά, καθώς διακρίσεις επί θεοτήτων δεν υφίστανται.

Ο Gers είναι πιο παραδοσιακός Άγγλος και μοιράζει τις «νότες» του σε αυτοκίνητα της πάλαι ποτέ British Leyland (κάτι σαν βρετανική General Motors, που τελικά χρεοκόπησε). Ένα Rover V8 κι ένα 620ti, μαζί με ένα Triumph Spitfire είναι τα αυτοκίνητα της επιλογής του.

Διαβάστε επίσης: Το Land Rover Defender επιστρέφει με 405 άλογα!

Dave Murray – Κιθάρα

Παρόμοιες προτιμήσεις και για τον δεύτερο σολίστ, με την διαφορά ότι εδώ περνάμε σε πιο premium κατασκευές.

Range Rover 1ης γενιάς, Aston Martin V8 Vantage του 1989 και Jaguar XJR του 1998 είναι οι 3 κυρίες του κυρίου Murray.

Adrian Smith – Κιθάρα

Κλείσιμο με τον πλέον «αμερικανοθρεμένο», τόσο από πλευράς παιξίματος όσο και αυτοκινήτων.

Ο Smith έχει στην κατοχή του ένα Mercury Cougar του 1968, μία Ford Mustang SVO του 1986 και μία Jaguar XF, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται.

Get it on Google Play Download on the App Store