Tι ετοιμάζει η Opel για τους Γάλλους;

H Οpel μπορεί να χρειάστηκε την εξαγορά από το Groupe PSA (Peugeot-Citroen) για να επιστρέψει στην ανταγωνιστικότητα, όμως και οι Γάλλοι δεν έμειναν με τα «χέρια άδεια».

Τα κεντρικά της γερμανικής εταιρίας, στο Russelseim, φιλοξενούν ένα από τα πιο εξελιγμένα κέντρα Έρευνας και Εξέλιξης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που οι Γάλλοι σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν. Συγκεκριμένα η Opel θα αναλάβει την εξέλιξη των νέων 4κύλινδρων κινητήρων του Groupe, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα πιο νευραλγικά μοντέλα όλων των εταιριών του ομίλου (Peugeot-Citroen-DS Automobiles-Opel-Vauxhall). Ως βάση θα χρησιμοποιηθούν οι βραβευμένοι PureTech που συναντάμε στα σημερινά Peugeot και Citroen, αλλά και σε ορισμένα Opel (όπως τα Crossland και Grandland X 1.2).

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Σκοπός της νέας γενιάς κινητήρων είναι να αποτελέσουν τα πιο «καθαρά» σύνολα στις κατηγορίες που θα διατίθενται, προσφέροντας μειωμένες εκπομπές CO2 και χαμηλότερη κατανάλωση. To ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως θα είναι έτοιμοι μέχρι το 2022 και θα κυκλοφορήσουν στις πιο κεντρικές αγορές του παγκόσμιου εμπορικού χάρτη, δηλαδή στην Κίνα, την Ευρώπη και την Βόρειο Αμερική. Ειδικά η τελευταία, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των Peugeot και Citroen στην εκεί αντιπροσώπευση μετά από 27 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιάζει το νέο Peugeot 508 SW

Οι Αμερικανοί έχουν «τριβή» με τα Opel καθώς, μέχρι πρότινος, το Insignia διατίθετο με τα σήματα της Buick (στα πλαίσια της συνεργασίας των εταιριών υπό τη σκέπη της General Motors), κάτι που συμβαίνει και με το Insignia Grand Sport. Το 2022 η συνθήκη αυτή δεν θα υφίσταται, κάτι που σημαίνει πως το Groupe PSA θα πρέπει να εξετάσει τις απαραίτητες ενέργειες για το λανσάρισμα 3 εταιριών, σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Mέσα σε όλα, η Opel μας έδωσε και μια πρώτη γεύση από το πρωτότυπο GT Concept. Αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, προοιωνίζοντας ουσιαστικά τον διάδοχο του Opel GT. Φήμες αναφέρουν πως το νέο GT, εφόσον πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή, θα λειτουργήσει συνδυαστικά αντικαθιστώντας το προηγούμενο GT, αλλά ενδεχομένως αναβιώνοντας και το Calibra.

Get it on Google Play Download on the App Store