Τίτλοι τέλους της συνεργασίας Mercedes – Renault – Nissan;

Ο εμβληματικός Dieter Zetsche, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Daimler, αφήνει τη θέση του στο νεότερο και πολλά υποσχόμενο Ola Källenius! Μήπως όμως αυτή η αλλαγή ηγεσίας βάλει τέρμα στην συνεργασία Mercedes – Renault – Nissan;

Αναμφίβολα το πρώτο μέλημα του νέου προέδρου είναι να εξοικονομηθούν πόροι, μιας και το λειτουργικό κέρδος του ομίλου εμφανίστηκε μειωμένο την προηγούμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα κατά 22% το 4ο τρίμηνο.

Δείτε ακόμη: Συνεργασία BMW – Daimler για την αυτόνομη οδήγηση!

Το πλάνο του Källenius προβλέπει την εξοικονόμηση έξι δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Mercedes-Benz έως το 2021, συν δύο δισεκατομμύρια από τον κλάδο των φορτηγών. Νούμερα τεράστια, όπως και η πίεση που θα δεχτεί ο Källenius για να πετύχει τους στόχους. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες η κινεζική Geely ήρθε σε συμφωνία με την Daimler για την απόκτηση του 50% των μετοχών της smart και την παραγωγή του μελλοντικού fortwo.

Διαβάστε επίσης: Κατηγορίες της Ε.Ε. σε BMW, Daimler & VW

Όπως όμως ανέφερε δημοσίευμα έγκριτου δημοσιογραφικού μέσου, ο νέος CEO φαίνεται πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει τη συνεργασία με τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi. Το τι θα γίνει ακριβώς δεν έχει διευκρινιστεί, μιας και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις από τον όμιλο Daimler. Το αν μιλάμε για πελατειακή σχέση μεταξύ των εταιρειών, ή βίους αντίθετους ουδείς γνωρίζει προς το παρόν!

Get it on Google Play Download on the App Store