Νέο Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid το 2020

H 2η γενιά του compact SUV της Renault, Captur, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα τον Ιούλιο και τώρα στη Φρανκφούρτη, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

Όμως στο πλαίσιο της έκθεσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής μάρκας, Thierry Bollore, ανακοίνωσε πως το όμορφο και δυναμικό μοντέλο θα προσφέρεται κι ως Plug-in hybrid το 2020.

Δείτε ακόμη: Στην Κέρκυρα με το Renault Captur 1.3 TCe 130

Το Captur είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο για τη Renault, μιας και έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στα επτά χρόνια καριέρας της 1ης γενιάς. Η 2η γενιά έρχεται πλήρως ανανεωμένη, βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να προσαρτηθούν και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης. Κάτι που σύμφωνα με τον Thierry Bollore, αυτό θα υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δηλώσεων του στην έκθεση Φρανκφούρτης δήλωσε: «Από το 2020 το νέο Renault Captur θα είναι το πρώτο στην κατηγορία των compact SUV, το οποίο θα διατίθεται και ως Plug-in υβριδικό. Το σύστημα μετάδοσης είναι προσαρμοσμένο στα νέα υβριδικά δεδομένα, συνεργαζόμενο άψογα με την τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας που προέρχεται άμεσα από τη Formula 1. Στην Renault, δεσμευόμαστε να κάνουμε διαθέσιμη την τεχνολογία και την καινοτομία στους πελάτες μας. Αυτή είναι η ιστορία μας και το μέλλον μας».

Διαβάστε επίσης: Φανταστικό Renault Clio RS για πίστα

Ως βάση για το σύστημα κίνησης του PHEV Renault Captur E-TECH θα είναι ο κινητήρας βενζίνης με χωρητικότητα 1.6 λίτρων, συνδυασμένος με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 9,8 kWh. Η μέγιστη αυτονομία αναμένεται να αγγίζει τα 45 χιλιομέτρων σε μεικτή χρήση και έως 65 χλμ. σε αστική χρήση, ενώ η τελική ταχύτητα, όταν το μοντέλο κινείται αποκλειστικά με ρεύμα θα φτάνει τα 135 χλμ./ώρα. Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έγιναν γνωστά, κάτι που αναμένεται να συμβεί κατά το λανσάρισμα του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store