Το αλουμινόχαρτο σώζει το αυτοκίνητο από κλοπή (+video)

Εδώ και αρκετά χρόνια οι εταιρείες δημιούργησαν τα keyless συστήματα για τα αυτοκίνητά τους, τα οποία πλέον έχουν διαδοθεί στα περισσότερα νέα μοντέλα. Το σύστημα αυτό μπορεί να είναι βολικό καθώς μας επιτρέπει να μπούμε στο αυτοκίνητο και να βάλουμε εμπρός, χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσουμε το κλειδί, το οποίο βρίσκεται στην τσέπη μας ή στην τσάντα μας.

Δείτε ακόμη: 4 λάθη που κάνουμε με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου

Παρόλα αυτά έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, αφού είναι ευάλωτο σε επιθέσεις κλοπής. Και αυτό γιατί οι επιτήδειοι είναι εξοπλισμένοι με μηχανήματα τα οποία κλέβουν το σήμα από το κλειδί και το στέλνουν στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το ανοίγουν και να φεύγουν ανενόχλητοι σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, όπως θα δείτε και στο video πιο κάτω.

Όπως σας έχουμε πει και στο παρελθόν, ο τρόπος για να μην την πατήσετε και εσείς είναι να έχετε το κλειδί σας μακριά από την είσοδο του σπιτιού σας και τους περιμετρικούς τοίχους καθώς και να το βάζετε μέσα σε μεταλλικό κουτί, το οποίο εξουδετερώνει τα ραδιοκύματα.

Οι κλέφτες όμως ξέρουν καλά πως η καλύτερη στιγμή για να κλέψουν το σήμα του κλειδιού σας είναι όταν φεύγετε από το αυτοκίνητο. Οι ειδικοί λοιπόν, που ασχολούνται με την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων δήλωσαν στην Detroit Free Press πως αν τυλίξετε το κλειδί σας με ένα αλουμινόχαρτο τότε προστατεύετε το αυτοκίνητό σας αφού η συσκευή των επιτήδειων δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το κλειδί.

Διαβάστε επίσης: Έτσι φεύγουν οι γρατσουνιές από τις χειρολαβές (+video)

Φυσικά αν σας ενοχλεί η αισθητική του, δεν έχετε παρά να εξοπλιστείτε με ειδικές τσάντες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και ονομάζονται Faraday και είναι κατασκευασμένες με τέτοιο υλικό που αποτελούν ασπίδα για τα αντικείμενα που είναι μέσα σε αυτές.

Get it on Google Play Download on the App Store