To Kia Stinger GT στην υπηρεσία του Νόμου

Οι αστυνομικοί στην Αυστραλία είναι μαθημένοι να επιβάλλουν την τάξη με δυνατά πισωκίνητα. Μέχρι πρότινος τιμούσαν τα εγχώρια προϊόντα, με την μορφή των Holden Commodore και Ford Falcon. Από την στιγμή, όμως, που η παραγωγή των δυο μοντέλων σταμάτησε, έπρεπε να βρεθεί αντικαταστάτης. Και αυτός είναι το Kia Stinger GT.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πιο προηγμένο περιπολικό του κόσμου! (+video)

Η Βόρεια Περιφέρεια της χώρα των καγκουρό θα έχει το κορεατικό σπορ σεντάν να περιπολεί, σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Queensland μέχρι τα όρια της Δυτικής Αυστραλίας. Σύμφωνα με τον εκεί αρχηγό της αστυνομίας, Matt Hollamby, το Stinger επιλέχθηκε καθώς επέδειξε τα καλύτερα αποτελέσματα στις δοκιμές της αυστραλιανής υπαίθρου, η οποία χαρακτηρίζεται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες -που φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά- και την σκόνη. Ο twinturbo V6 των 3.3 λίτρων και 370 ίππων δεν παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια των δοκιμών, οπότε σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά, δεν δημιούργησε πρόβλημα στις Αρχές για την επιλογή του επόμενου αυτοκινήτου τους.

Οι 365 ίπποι και τα 510 Nm ροπής καταλήγουν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 5,1 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Οπότε καταλαβαίνουμε πως οι παραβάτες του Νόμου έχουν πολύ δύσκολο έργο, σε περίπτωση που θέλουν να ξεφύγουν. Στο ίδιο κλίμα και η πινακίδα του περιπολικού, με το «WATCHNU (watching u, ήτοι «σε παρακολουθώ»)» να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του ειδικού Stinger.

Διαβάστε επίσης: Kia Stinger GT S τα βάζει με Tesla Model S (+video)

Το κορυφαίο Kia, πάντως, δεν είναι το μοναδικό νέο μέλος στην οικογένεια της αυστραλιανής αστυνομίας, καθώς στην περιοχή της Victoria επιλέχθηκε η BMW 530d, ενώ στην Νέα Νότια Ουαλία την 5αρα πλαισιώνουν μερικά Chrysler 300 SRT. Φυσικά, δεν γίνεται να παραλείψουμε το Honda Civic Type R, έστω για προωθητικούς σκοπούς. Όπως και να ‘χει, δεν μπορούμε να πούμε πως οι Αυστραλοί αστυνομικοί στερούνται γκαζιού.

Get it on Google Play Download on the App Store