Το νέο Kia ProCeed αποκαλύπτεται

Η 3η γενιά του Ceed παρουσιάστηκε μόλις πρόσφατα και πρόλαβε να αποσπάσει θετικότατες κριτικές για την σχεδίαση, την ποιότητα κατασκευής και την οδική συμπεριφορά του. Η Kia συνεχίζει να τροφοδοτεί το «ρεύμα» του μικρομεσαίου της μοντέλου, με την δημοσίευση της πρώτης επίσημης φωτογραφίας της πολυαναμενόμενης shooting brake έκδοσης. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο, το ProCeed δεν θα διαθέτει 3θυρο αμάξωμα αλλά 5θυρο με έντονα κεκλιμμένη τη γραμμή της οροφής, στα πρότυπα των Mercedes CLS Shooting Brake και Porsche Panamera Sport Turismo

Από αυτή ξεχωρίζει η φαρδιά φιγούρα του ProCeed στο πίσω μέρος, με τα φωτιστικά σώματα να παραπέμπουν στα αντίστοιχα του Sportage και να χαρακτηρίζονται από την λεπτή γραμμή που τα ενώνει, ενώ και οι «ώμοι» διαγράφονται ιδιαίτερα δυναμικοί.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Kia Ceed (+video)

Τα κινητήρια σύνολα που θα κληθούν να υποστηρίξουν τη δυναμική εμφάνιση, θα είναι κοινά με του Ceed. Θα ξεκινούν από τον βενζίνης των 1.4 λτ. με 100 ίππους, τους πιο σύγχρονους turbo βενζίνης 1.0 T-GDi 120 PS και 1.4 T-GDi 140 PS, καθώς και τους νέους πετρελαίου 1.6 CRDi με 115 και 136 ίππους προδιαγραφών ρύπων Euro 6d TEMP. Κάθε κινητήρας συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ ο 1.4 λτ. T-GDi και οι πετρελαίου και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων. Να σημειωθεί ότι αργότερα θα υπάρξει νέα έκδοση του 1.0 T-GDi με 100 ίππους -η οποία λογικά θα καταργήσει τον ατμοσφαιρικό 1.400αρη- και μέσα στο 2019 το Ceed θα εφοδιάζεται με νέα 48 volt ήπια υβριδική τεχνολογία.

Όσον αφορά την κορυφαία έκδοση GT, η Kia δεν έχει ανακοινώσει λεπτομέρειες. Στην 2η γενιά του, το ProCeed GT τροφοδοτείτο από τον 1.600αρη υπερτροφοδοτούμενο T-GDI σε απόδοση 204 ίππων. Στο επερχόμενο μοντέλο ο εν λόγω κινητήρας δεν υφίσταται, οπότε 2 τινά υπάρχουν: είτε θα παρουσιαστεί μια βελτιωμένη εκδοχή του 1.4 T-GDI σε ανάλογο ύψος ιπποδύναμης, είτε θα χρησιμοποιηθεί μια ήπια μορφή του 2.0λιτρου T-GDI που συναντάμε στο Hyundai i30 N. Στο δεύτερο -και πιο πιθανό- ενδεχόμενο, η απόδοση αναμένεται να κυμανθεί λίγο πιο χαμηλά από το κορυφαίο i30, δηλαδή κάπου στην περιοχή των 220-230 ίππων (στα 250 άλογα ξεκινάει το i30 N).

Διαβάστε επίσης: H Kia σαρώνει σε αξιοπιστία σύμφωνα με την J.D. Power

Η πρεμιέρα του νέου ProCeed έχει προγραμματιστεί για το Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις αρχές του Οκτώβρη.

Get it on Google Play Download on the App Store