Το πρώτο κινέζικο SUV Made in Europe!

Οι Κινέζοι κατασκευαστές κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Ευρώπη, μιας κι έχουν αρχίσει να παράγουν ελκυστικά μοντέλα με εξαιρετικά χαμηλό κόστος απόκτησης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι της Haval, με το F7, το οποίο θα παραχθεί εκτός Κίνας και πιο συγκεκριμένα στη Ρωσία, με την τιμή του να εικάζεται πως θα ξεκινήσει από τα 17.000 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Οι Κινέζοι έχουν 487 κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων!

Τα πρώτα μοντέλα δοκιμών έχουν ήδη βγει από το εργοστάσιο, με τη μαζική παραγωγή να αρχίζει τον Μάιο. Ένα μήνα αργότερα, θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του, με την τιμή του να αναμένεται 15% πιο χαμηλή από το βασικό ανταγωνισμό. Οι διαστάσεις του Haval, είναι πληθωρικές, (μήκος 4.620 χλστ., πλάτος 1.846 χλστ. και ύψος 1.690 χλστ.) φτάνοντας αρκετά αυτές του Skoda Kodiaq. Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το Haval θα είναι με δυο κινητήρες διαθέσιμο, 1.5 και 2.0 λίτρων, με ισχύ 169 και 197 αλόγων αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Νέα BMW 325 με μακρύ μεταξόνιο για την Κίνα

Η μετάδοση της κίνησης, αναλόγως έκδοσης πραγματοποιείται είτε στους εμπρός, είτε και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου ή αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Το 0-100 χλμ./ώρα για τον κινητήρα των 169 ίππων ολοκληρώνεται σε 9,7 δλ., ενώ για τον ισχυρότερο με τους 197 ίππους απαιτούνται 8,8 δλ. Πέρα από τη δυναμική εμφάνιση και τις αξιοπρεπείς επιδόσεις, το Haval ξεχωρίζει και για τους πολύ καλούς χώρους επιβατών, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 490 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store