Το μοναδικό τελεφερίκ αυτοκινήτων της VW

Η Volkswagen εδώ και 16 χρόνια μεταφέρει τα αυτοκίνητα που παράγει στο εργοστάσιό της στη Μπρατισλάβα, με… τελεφερίκ! Αυτό το μοναδικό έργο, έχει υλοποιηθεί στο μεγάλο εργοστάσιο που διατηρεί η γερμανική εταιρεία στη Σλοβακία και είναι η πρώτη φορά που αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί τέτοιου τύπου τεχνολογία για τη μεταφορά των αυτοκινήτων της εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

Δείτε ακόμη: «Στα πράσα» το νέο VW Golf

Αντί για τις γνωστές μας καμπίνες, το σύστημα εξοπλίστηκε με ειδικά διαμορφωμένες πλατφόρμες για να μεταφέρουν τα νέα αυτοκίνητα από τη μονάδα παραγωγής, στα κέντρα δοκιμών και ποιοτικού ελέγχου. Το μήκος της διαδρομής του τελεφερίκ αγγίζει τα 452 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 1.100 αυτοκίνητα την ημέρα. Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα στιβαρή και μπορεί να μεταφέρει απροβλημάτιστα τα αυτοκίνητα, ακόμα κι όταν οι ριπές του ανέμου ξεπερνούν τα 100 χλμ./ώρα.

Ο μηχανισμός κίνησης βρίσκεται σε ύψος 166,5 μέτρων, ενώ ο μηχανισμός συγκράτησης είναι τοποθετημένος ελαφρώς χαμηλότερα, σε ύψος 162,43 μέτρων. Επίσης, υπάρχουν και 8 πυλώνες στήριξης, ύψους 17 μέτρων. Μια πλήρης διαδρομή κρατάει 2,74 λεπτά!

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια συμμαχία Ford & VW

Από την αρχή λειτουργίας του, το συγκεκριμένο τελεφερίκ, έχει μεταφέρει πάνω από 3.200.000 αυτοκίνητα, έχοντας «γράψει» 85.300 ώρες λειτουργίας, νούμερα που το καθιστούν ως το πλέον απασχολημένο τελεφερίκ του κόσμου.

Τα αυτοκίνητα που μεταφέρονται μπορεί να τα δει κανείς με γυμνό μάτι από μεγάλη απόσταση, έχοντας μετατρέψει το συγκεκριμένο σημείο του εργοστασίου σε αξιοθέατο για τους τουρίστες, μιας και είναι το μοναδικό στο κόσμο.

Get it on Google Play Download on the App Store