VW Amarok πάει βόλτα τραμ

To VW Amarok στην κορυφαία του έκδοση με τον 3λιτρο TDI, είναι από τα πιο ισχυρά pick ups που μπορεί να αγοράσει κάποιος. Για να το επαληθεύσει, η ουγγρική κεντρική αντιπροσωπεία πήρε ένα Amarok 3.0 TDI και το έβαλε να τραβήξει ένα τραμ 43 τόνων.

Δείτε ακόμα: Ποια SUV βγάζουν τα λιγότερα προβλήματα;

Το εγχείρημα έλαβε χώρα στο Ντέμπρετσεν, μία πόλη στην οποία το τραμ αποτελεί το δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, ξεπερνώντας ακόμη και τα λεωφορεία. Τον ρόλο του ρυμουλκού κλήθηκε να παίξει ένα Amarok εξοπλισμένο με την δυνατότερη μορφή του πετρελαιοκινητήρα των 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 255 ίππους και 580 Nm ροπής. Επιπλέον διαθέτει λειτουργία overboost, που αυξάνει για σύντομα χρονικά διαστήματα -και όταν απαιτηθεί από τον οδηγό- την ιπποδύναμη κατά 13 ίππους.

Η ισχύς μεταφέρεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και του συστήματος τετρακίνησης 4Motion. Ο «μεγάλος» TDI διατίθεται αποκλειστικά στις εκδόσεις Aventura Exclusive και Dark Label, οι οποίες ξεχωρίζουν χάρις στις ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και τις μαύρες «πινελιές» στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: VW Amarok V6 TDI ρίχνει καρότσες σε Golf GTD (video)

Στα πιο χαμηλά στρώματα της γκάμας συναντάμε τον νέο 3.0 V6 TDI, που πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές Euro 6 σε απόδοση 163 ίππων, ενώ ακολουθεί ο κλασικός 3.0 V6 TDI σε αποδόσεις 204 και 224 ίππων.

Get it on Google Play Download on the App Store