VW T-Cross: Το πληρέστερο μικρό SUV

Η Volkswagen διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα SUV μοντέλων για κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο, ξεκινώντας από το μικρότερο και πιο προσιτό T-Cross, το αμέσως μεγαλύτερο T-Roc, το best seller μικρομεσαίο Tiguan και τη ναυαρχίδα, το Touareg.

Δείτε ακόμη: VW Tiguan 2.0 BiTDI 240PS: Στην κορυφή των SUV

Από τη βάση όμως, το VW T-Cross εμφανίζει πληρότητα σε κάθε επίπεδο και δεν κάνει «εκπτώσεις» πουθενά. Παράλληλα, πωλείται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, σε συνδυασμό με ένα πληρέστατο στάνταρ εξοπλισμό. Η αρχική έκδοση 1.0 TSI 95 PS Life περιλαμβάνει 6 αερόσακους, σύστημα αναγνώρισης πεζών, αισθητήρα τυφλού σημείου, ενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων κ.λπ. Κοινώς, από την πρώτη έκδοση δεν χρειάζεται κανένα εξτρά και μπορεί να αποκτηθεί στην τιμή των 17.400 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW T-Cross 1.0 TSI 115 PS DSG

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι το VW T-Cross είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Με βάση τα τεστ του Euro NCAP, το T-Cross έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια, ενώ σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες, όπως είναι η ασφάλεια των ενηλίκων, παιδιών, πεζών και των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, το μικρότερο SUV της VW έχει συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά, έναντι των ανταγωνιστών του.

Το VW T-Cross διακρίνεται ακόμη για το άνετο και πρακτικό του εσωτερικό, όπου το στάνταρ συρόμενο πίσω κάθισμα διαμορφώνει τη χωρητικότητα που πορτ μπαγκάζ μεταξύ 347-417 λτ. Έτσι, το T-Cross μπορεί να το επιλέξει κάποιος ως οικογενειακό αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα και γενικά να έχει χαμηλό κόστος χρήσης.

Δείτε ακόμη: VW Tiguan Allspace για Extra Large ανέσεις!

Από πλευράς επιδόσεων, ο αρχικός 1.0 TSI κινητήρας, αποδίδει 95 ίππους και 175 Nm ροπής, ενώ υπάρχει και ο ισχυρότερος 1.0 TSI με τους 115 ίππους και τα 200 Nm ροπής, σε συνδυασμό και με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 ταχυτήτων. Στην γκάμα περιλαμβάνεται και ο ντίζελ 1.6 TDI των 95 ίππων και με 250 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store