Wartburg πωλείται σε τιμή καινούργιου VW Golf!

Το Wartburg θα το θυμάστε οι περισσότεροι για το τετραγωνισμένο του αμάξωμα και το δίχρονο κινητήρα με τον χαρακτηριστικό ήχο και το… ντουμάνι των καυσαερίων που άφηνε πίσω του. Το ανατολικογερμανικό δημοφιλές Wartburg 353 κατασκευάστηκε μεταξύ 1966 έως 1988 και εφοδιαζόταν με 1.0 λτ. 3κύλινδρο κινητήρα ισχύος έως 55 ίππων και με ροπή έως 106 Nm.

Δείτε ακόμη: Στο σφυρί εξαιρετικά σπάνια Lancia και Toyota

Το εικονιζόμενο Wartburg είναι το πιο σύγχρονο με τον 1.3 λτ. κινητήρα, το οποίο παράχθηκε από το 1989 έως το 1991. Το 1.300άρι μηχανικό σύνολο ήταν 4κύλινδρο και τετράχρονο, προερχόμενο από το δεύτερης γενιάς VW Polo. Πληροφοριακά, ο πιο σύγχρονος κινητήρας είχε ισχύ 58 ίππων στις 5.400 σ.α.λ. και 96 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ., συνδυαζόταν με 4τάχυτο κιβώτιο και χάριζε στο αυτοκίνητο των 900 κιλών τελική ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.

Αυτό το μεταχειρισμένο Wartburg Tourist 1.3 αγοράστηκε το Νοέμβριο του 1989, ωστόσο ο κάτοχός του πέθανε δύο μήνες αργότερα και το κράτησε ο γιος του με μόλις 845 χιλιόμετρα, διατηρώντας το όλα αυτά τα χρόνια σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με την αγγελία που έχει αναρτηθεί στο Mobile.de, έχουν αλλαχτεί τα ελαστικά, τα υγρά και τα φίλτρα, έχουν καθαριστεί τα φρένα και η δεξαμενή καυσίμου και γενικά έχουν γίνει πολλές εργασίες συντήρησης. Ουσιαστικά το αυτοκίνητο είναι αμεταχείριστο και αγραστούνιστο.

Δείτε ακόμη: Τα ντίζελ καθαρίζουν την ατμόσφαιρα!

Τώρα πωλείται στην τιμή των 18.400 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ένα ολοκαίνουργιο VW Golf. Ποσό αν μη τι άλλο υψηλό, χωρίς το αυτοκίνητο να έχει κάποια συλλεκτική αξία, ενώ αν κυκλοφορήσει στο δρόμο θα χάσει τελείως τα χρήματά του.

Get it on Google Play Download on the App Store