Αφού το βλέπεις ότι δεν θέλει να στρίψει… (+video)

Η γρήγορη οδήγηση πολλές φορές δεν εξαρτάται μόνο από την εν γένει ικανότητα του οδηγού να τοποθετεί το αυτοκίνητο και να ενεργεί στα χειριστήρια με ταχύτητα και ορθότητα. Κάποιες στιγμές απαιτεί την κυριαρχία του ενστίκτου αυτοσυντήρησης, σύμφωνα με το οποίο «πουλάς» μία στροφή προκειμένου να μην έχεις δράματα σε αυτή ή στην επόμενη. Ειδικά όταν έχεις γλιτώσει στιγμές νωρίτερα το «έβγα».

Δείτε ακόμα: Γυναίκα με Opel Astra OPC δεν κατάφερε να στρίψει (+video)

Η τύχη του VW Scirocco στο video που ακολουθεί αποτελεί το τέλειο παράδειγμα προς αποφυγή αναφορικά με την επιμονή και την λανθασμένη ανάγνωση μιας δυσχερούς κατάστασης. Το λευκό κουπέ βγαίνει «με τα μούτρα» σε μια γρήγορη στροφή, ωστόσο ο οδηγός του καταφέρνει να γλιτώσει τα χειρότερα με μια βόλτα στο γρασίδι. Κανονικά εδώ θα έπρεπε να επιβραδύνει και να κινηθεί συντηρητικά στην επόμενη καμπή, καθώς η γραμμή έχει χαλάσει και το turn in θα είναι εκ προοιμίου λάθος. Συν το γεγονός ότι το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου παρουσιάζει μια τάση να δυσανασχετεί στην πίεση.

Διαβάστε επίσης: Οι μαγκιές θέλουν… χέρια (+video)

Παρόλα αυτά ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι του Scirocco επιχείρησε να στρίψει όπως ερχόταν, όντας στη λάθος γραμμή. Τα αποτελέσματα ήταν λίγο πιο επώδυνα σε σχέση με την προηγούμενη στροφή, όπως μπορείτε να δείτε

Get it on Google Play Download on the App Store