Αγωνιστικό, ηλεκτρικό και πισωκίνητο Cupra αγγίζει τα 700 άλογα (+video)

H ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, έτοιμη να αποτελέσει το «αύριο» της αυτοκίνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα φείδεται εκπροσώπησης, καθώς έχουμε παρακολουθήσει ουκ ολίγα video με ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «διδάσκουν» την τέχνη των επιδόσεων. Καλή ώρα το Cupra e-Racer, το οποίο παίρνει το concept του SEAT Leon Cupra και το πηγαίνει σε επίπεδα επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε ακόμα: Η SEAT κάνει την CUPRA μάρκα με νέο σήμα και νέα μόντελα

Εκεί, δηλαδή, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όχι, βέβαια, ακριβώς σαν το e-Racer που αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή του αγωνιστικού Leon Cupra TCR, με κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις. Πρώτη και καλύτερη η μετάδοση της κίνησης, που «μετακομίζει» από τους εμπρός τροχούς στον πίσω άξονα. Μετα -και κυριότερα- έχουμε την αλλαγή στο σύστημα που δίνει την κίνηση. Ο 2.0λιτρος TSI των 350 ίππων δίνει την θέση του σε μια συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος κανονικά αποδίδει 300 kW ή 402 άλογα. Σε περιπτώσεις που ο οδηγός χρειαστεί έξτρα δύναμη όμως, η ισχύς κορυφώνεται στα 670 άλογα (κάτι σαν ηλεκτρική λειτουργία overboost).

Διαβάστε επίσης: SEAT Leon Cupra 300 vs «χρυσό» ακόντιο (+video)

Αν θέλουμε να αντιστοιχίσουμε το σύνολο του e-Racer με κάτι πιο καθημερινό, μπορούμε να πούμε πως η ισχύς του ισοδυναμεί με αυτή που θα μπορούσαν να παράγουν 9.000 μπαταρίες smartphone.

Μία ισχύς που επιτρέπει στο αμάξωμα των 1.400 κιλών να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και στα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα. Το Cupra E-Racer θα πάρει μέρος στο νεοσύστατο πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού E-TCR (Electric Touring Car Races), όπου θα τεθεί αντιμέτωπο -μεταξύ άλλων- με το Tesla Model S P100DL Electric GT.

Get it on Google Play Download on the App Store