Alfa 155 Superturismo αναστατώνει με τον ήχο της (+video)

Oι περισσότεροι γνωρίζουν την Alfa 155 DTM V6 Ti, που μεσουράνησε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμό στα μέσα της δεκαετίας του 90. Ακόμα πιο πολλοί είναι όσοι την θυμούνται για τον «δαιμονισμένο» ήχο του ατμοσφαιρικού 2.5αρη V6, που απέδιδε 490 ίππους στις 12.900 σ.α.λ! Όμως δεν είναι η μόνη 155 που θέρισε τον ανταγωνισμό στα πρωταθλήματα Τουρισμού στα 90’s.

Δείτε ακόμα: Ο ανατριχιαστικός ήχος της Alfa Romeo 155 DTM V6 Ti (+video)

Οι Ιταλοί είχαν πρωτίστως σκοπό την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος. Για αυτό και το 1992, παρουσίασαν την 155 Superturismo, ένα αυτοκίνητο που πρακτικά ήταν η έκδοση πίστας της θρυλικής Lancia Delta Integrale Group A. Tης «Ιταλίδας», δηλαδή, που πήρε 6 σερί τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, από το 1987 μέχρι το 1992. Η Superturismo διέθετε τον ίδιο κινητήρα και σύστημα μετάδοσης, κατάλληλα μεταποιημένων για τις ανάγκες του Ιταλικού Πρωταθλήματος Τουρισμό.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη Alfa Giulia QV «οργιάζει» στο δυναμόμετρο (+video)

Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος απέδιδε 490 ίππους, οι οποίοι κατέληγαν και στους τέσσερις τροχούς. Το αεροδυναμικό πακέτο είναι σαφώς πιο διακριτικό σε σχέση με το αντίστοιχο της V6 Ti, ωστόσο η αποτελεσματικότητα στον εξανεμισμό του ανταγωνισμού ήταν κοινή: οι 17 από τους 20 αγώνες της σεζόν βάφτηκαν στα χρώματα της Alfa Romeo, με την ομοσπονδία να αλλάζει τους κανονισμούς για το 1993 προκειμένου να ενισχύσει το θέαμα. Ευκαιρία να δούμε σήμερα, 26 χρόνια μετά, την κυριαρχική 155 εν δράσει.

Get it on Google Play Download on the App Store