Απέτυχε η Jaguar I Pace στον «τάρανδο» (+video)

H Jaguar I Pace, η οποία ανακηρύχτηκε «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» και «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019», ενώ κέρδισε και στις κατηγορίες «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» και «Παγκόσμιο Σχεδιασμό Αυτοκίνητο της Χρονιάς», μπορεί να πήρε αρκετούς τίτλους, ωστόσο στο τυπικό τεστ αποφυγής ταράνδου δεν τα κατάφερε καθόλου καλά.

Δείτε ακόμη: Νέα προβλήματα του Toyota RAV4 με τον «τάρανδο» (+video)

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Jaguar, μόνο στα 73 χλμ./ώρα κατάφερε και πέρασε με επιτυχία το τεστ, αφού από εκεί και πάνω και μέχρι τα 77 χλμ./ώρα έβγαινε από την προκαθορισμένη πορεία και χτυπούσε τους κώνους. Κάτι που σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες θα έβγαινε εκτός της ασφάλτου. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι μπλόκαραν οι τροχοί του και κυρίως ο μπροστινός, με αποτέλεσμα να πηγαίνει το αυτοκίνητο ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με τους δοκιμαστές, οι αναρτήσεις είναι σωστά ρυθμισμένες, όμως δεν συνεργάζονται αποτελεσματικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Μάλιστα πολύ φθηνότερα αυτοκίνητα, έχουν περάσει τη δοκιμασία, ακόμα και με 10 χλμ./ώρα παραπάνω από την Jaguar I Pace.

Δείτε ακόμη: «Τρένο» το VW T-Cross στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνηση της I Pace των 4.682 μ. μήκους και 2.208 κιλών βάρους, αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 400 ίππων και 696 Nm ροπής, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,8 δλ., η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα, και η αυτονομία αγγίζει τα 470 χλμ.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με το τεστ:

Get it on Google Play Download on the App Store