Audi RS 3 ταπεινώνει Lamborghini Aventador S (+video)

Τα σύγχρονα hot hatches είναι γνωστό πως διαθέτουν επιδόσεις, οι οποίες ανταγωνίζονται -ή και ξεπερνάνε- αυτές που συναντούσαμε σε υπεραυτοκίνητα 15ετίας. Πολλές φορές και πιο πρόσφατα. Όμως το να βλέπεις ένα Audi RS 3 να «δικάζει» ένα από τα ισχυρότερα και ταχύτερα supercars του σήμερα, προσεγγίζει τα όρια του εξωφρενικού.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη Lambo Huracan θέλει να γίνει WRC όταν μεγαλώσει (+video)

Ο ιδιοκτήτης μιας Lamborghini Aventador S πήγε στον αγώνα dragster, έχοντας την πεποίθηση πως θα «διαλύσει» με συνοπτικές διαδικασίες τον ανταγωνισμό. Όπως και έγινε, όταν μια ολοκαίνουργια Porsche 911 GT3 RS στήθηκε δίπλα στον ιταλικό «Ταύρο». Τα 520 άλογα του γερμανικού sportscar μπορεί να εξασφαλίζουν επιτάχυνση 3,2 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, όμως ωχριούν δραματικά σε σχέση με τα 740 της Aventador, η οποία έχει και το πλεονέκτημα της τετρακίνησης. Η Lamborghini ανακοινώνει 2,9 δλ. για το 0-100, όμως οι μετρήσεις στην πραγματικότητα συνάδουν σε χρόνους πιο κοντά στα 2,6-2,7 δλ. Οπότε ήταν απολύτως λογικό επακόλουθο η «εξαΰλωση» της GT3 RS. Tι μοίρα θα μπορούσε να περιμένει ένα ταπεινό Audi RS 3;

Η αναμενόμενη, όπως αποδεικνύει το πρώτο «άνοιγμα» κόντρα σε ένα ανθρακί μοντέλο. Όμως υπήρξε ρεβάνς. Με τη διαφορά ότι ανέλαβε να την διεκπεραιώσει ένα άλλο RS 3, χρώματος μπλε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Την πρώτη φορά ο οδηγός του γερμανικού χάτσμπακ άργησε στην εκκίνηση, βιώνοντας τα ίδια συναισθήματα με τον ανθρακί «αδερφό». Στην δεύτερη, όμως, το RS 3 εξακοντίστηκε μπροστά, με τον εμβρόντητο οδηγό της Lamborghini να γνωρίζει μια απρόσμενη οδύνη.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες μεταξύ 5 «καυτών» μικρομεσαίων! (+video)

Προφανώς δεν μιλάμε για εργοστασιακό δείγμα, καθότι με 400 ίππους και 4,1 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί έστω κοντά στην Aventador. Ειδικά στην έκδοση S, στην οποία ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει 740 ίππους. Υπάρχουν πολλά βελτιωμένα RS 3 με ιπποδυνάμεις που αγγίζουν ή ξεπερνούν τα 600 άλογα, αλλά και πάλι η διαφορά ξεπερνάει τους 100 ίππους. Όπως και να ‘χει, τα καθημερινά αυτοκίνητα πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη κόντρα σε ένα «δαιμονιώδες» supercar.

Get it on Google Play Download on the App Store