Διέλυσε το κιβώτιο της BMW M2 σε αλλαγή (+video)

Τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων έχουν θέσει τα χειροκίνητα σε ένα σχετικό περιθώριο, με τα τελευταία να μετράνε αντίστροφα για την εξαφάνισή τους από τα δρώμενα της αυτοκίνησης. Πολλοί θιασώτες της οδήγησης φωνάζουν για αυτή την τάση, όμως ο οδηγός της BMW M2 που θα δούμε μπορεί από μόνος του να επιβάλλει σιωπή…

Δείτε ακόμα: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση Audi RS 6 (+video)

Η γρήγορη οδήγηση προϋποθέτει τα αντίστοιχα χέρια. Τόσο γύρω από τη στεφανή που ορίζει την τροχιά του αυτοκινήτου, όσο και τον λεβιέ που κοντρολάρει τη μετάδοση. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές ταχύτητας, που κρύβουν κινδύνους. Πλέον σεσημασμένη, το κατέβασμα από 5η σε 4η, που μπορεί εύκολα να γίνει σε 2α και να «ανατινάξει» κινητήρα-κιβώτιο. Το ανέβασμα από 3η σε 4η, που επίσης μπορεί να μπλέξει την 2α, είναι εξίσου διαδεδομένο, όπως και το κατέβασμα από 4η σε 1η, που αρχικά προοριζόταν για 3η.

Διαβάστε επίσης: Έκαψε τον συμπλέκτη της Porsche σε κόντρα (+video)

Άπαντα τα «τσαφ» με το χέρι, μπορεί να οδηγήσουν σε πολύ δυσάρεστες και ακριβές προς επισκευή καταστάσεις. Αναλόγως αυτοκίνητου και ισχύς. Στην προκειμένη, η μετάδοση επιφορτίζεται με 410 άλογα και 550 Nm ροπής, απόρροια του 3λιτρουTwinPower της M2 Competition. Ο «χεράς» επιχειρεί να ανεβάσει από 4η σε 5η, όμως στέλνει λεβιέ και γρανάζια στην . Ο κινητήρας «εκτινάσσεται» στον κόφτη, συνοδεία ενός ανατριχιαστικού ήχου που υποδηλώνει σπασμένο κιβώτιο. Ο φιλμογράφος που απαθανατίζει τη στιγμή, ενώ ακούει τον ορυμαγδό της μετάδοσης, ρωτάει αν όλα είναι καλά. Ο οδηγός απαντάει «ελπίζω», για να αντιληφθούν αμφότεροι στιγμές αργότερα το μέγεθος της ζημιάς.

Δείτε ακόμα: Κακές συνήθειες στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store