Drifting στην έρημο με το ηλεκτρικό Audi e-tron (+videos)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Audi, το μεγάλο SUV e-tron μήκους 4.901 χλστ. μετρά λίγες μέρες από την πρώτη του επίσημη εμφάνιση, ωστόσο μέχρι να βγει στην παραγωγή είχε περάσει από διάφορα… βασανιστήρια.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Audi e-tron (+video)

Μία από τις πιο σκληρές δοκιμασίες και ειδικά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν αυτή της εξαντλητικής οδήγησης σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, όπως ήταν στην έρημο Καλαχάρι, στη Ναμίμπια. Βέβαια οι δοκιμαστές του Audi e-tron φαίνεται ότι είχαν και κάποιες στιγμές «διασκέδασης», αφού πάνω στην αποξηραμένη λίμνη με την σκληρή επιφάνεια και τη χαμηλή πρόσφυση έκαναν ατελείωτα ντριφτ, εκμεταλλευόμενοι φυσικά και τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Χάρη στην ηλεκτρική τετρακίνηση, την αερανάρτηση και τους δύο πολύ δυνατούς ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 408 ίππων και 664 Nm ροπής, το πρωτότυπο Audi e-tron δεν δυσκολευόταν ιδιαίτερα να πηγαίνει με το… πλάι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το e-tron παραγωγής επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα και η αυτονομία του ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα βάσει προδιαγραφών WLTP.

Δείτε ακόμη: Τρακαρισμένο Audi A6 έγινε… καινούργιο σε 10 μέρες! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store