Έφτιαξε μόνος του Lamborghini σε 17 χρόνια (+video)

Τι κάνεις όταν σου αρέσει τρελά ένα αυτοκίνητο αλλά δεν μπορείς να το αγοράσεις; Το φτιάχνεις μόνος σου! Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο πρωταγωνιστής αυτού του θέματος, ο κύριος Ken Imhoff, ο οποίος ερωτεύτηκε τη Lamborghini Countach, όταν την πρωτοείδε στην ταινία Cannonball Run και έκτοτε έβαλε έναν στόχο. Να την κάνει δική του.

Δείτε ακόμη: «Μεταχειρισμένα όνειρα» με 8.000 ευρώ

Επειδή όμως δεν μπορούσε να την… κάνει δική του, αποφάσισε να την φτιάξει. Έτσι, πήγε στο υπόγειο του σπιτιού του και άρχισε να δουλεύει στον ελεύθερο χρόνο του με ένα στόχο στο μυαλό του. Να φτιάξει την τέλεια ρέπλικα της Lamborghini Countach. Κάτι το οποίο, αν κρίνουμε από τις εικόνες και το video, το κατάφερε και με το παραπάνω.

Ειλικρινά και χωρίς καμία δόση υπερβολής, αυτή η Lamborghini Countach είναι η καλύτερη ρέπλικα που έχουμε δει ποτέ. Μπορεί να κόστισε… 17 χρόνια και 57.000 ευρώ στον δημιουργό της, όμως το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Όλα τα μεταλλικά πάνελ του αυτοκινήτου έγιναν στο χέρι, από τον ίδιο τον Ken, με μηχανήματα και υλικά που προμηθεύτηκε ο ίδιος και χάρη στην τεράστια υπομονή και επιμονή του κατάφερε να αναπαραστήσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια του ιταλικού supercar. Κάποια λίγα στοιχεία προέρχονται από το ίδιο το αυτοκίνητο, όπως ο εμπρός προφυλακτήρας τα σήματα και τα λογότυπα. Κατά τα άλλα όμως, ακόμη και οι ζάντες είναι δικό του δημιούργημα.

Όσον αφορά στο μοτέρ που επέλεξε για να δώσει πνοή στο δημιούργημά του, αυτό είναι V8 και προέρχεται από το Ford GT. Αποδίδει 520 ίππους και συνεργάζεται με κιβώτιο πέντε σχέσεων της ZF.

Αξίζει να αναφέρουμε πως προκειμένου η Lamborghini Countach του Ken Imhoff να δει το φως του ήλιου, έπρεπε να γκρεμιστεί ένας τοίχος από το υπόγειο του σπιτιού του. Και αυτό γιατί το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε εκεί μέσα και δεν μπορούσε με άλλο τρόπο να βγει. Για κάποιο διάστημα το αυτοκίνητο ήταν στο ebay προς πώληση, με τον ίδιο να λέει πως το έβαλε απλά και μόνο για να δει πόσα λεφτά μπορούσε να πιάσει το δημιούργημά του. Φήμες πάντως λένε πως το πούλησε για 83.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αγόρασε μία Mercedes A-Class και πλήρωσε… δύο!

Πιο κάτω στο video μπορείτε να δείτε μερικά στάδια από την κατασκευή του αυτοκινήτου, ενώ εδώ είναι το κανάλι του δημιουργού της στο youtube και εδώ το site του.

Get it on Google Play Download on the App Store