Είναι πιο γρήγορο το Audi TTS από R8 V8; (+video)

Οι κόντρες μεταξύ σπορ αυτοκινήτων σε ασφαλή πάντα χώρο και όχι σε δημόσιους δρόμους παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου ένα νέο σπορ roadster Audi κοντράρεται με ένα παλιότερο supercar της Audi.

Δείτε ακόμη: Ασύλληπτο Audi RS 3 πιάνει 316 χλμ./ώρα! (+video)

To carwow αυτή τη φορά έβαλε στην ευθεία για να μετρήσει σε επιτάχυνση από στάση, εν κινήσει και σε φρένα το Audi TTS Roadster με το Audi R8 V8 του 2008. Το TTS εφοδιάζεται με 2.0 λτ. TFSI κινητήρα ισχύος 306 ίππων και 400 Nm ροπής, είναι τετρακίνητο και η δύναμη μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων. Τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 4,8 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Το Audi R8 έχει τον 4.2 λτ. FSI κινητήρα απόδοσης 420 ίππων και 430 Nm ροπής, ενώ το συγκεκριμένο εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 301 χλμ./ώρα (όταν ήταν καινούργιο).

Δείτε ακόμη: To αγροτικό Audi A8 που δεν ξέρει κανένας!

Στην πρώτη κόντρα της επιτάχυνσης από στάση έως τα 400 μ. το R8 παίρνει το προβάδισμα στα πρώτα μέτρα, όμως, τελικά χάνει από το TTS. Ωστόσο ο… παλιός παίρνει το αίμα του πίσω στην επιτάχυνση εν κινήσει και στα φρένα. Σίγουρα μια κόντρα με το TT RS των 400 ίππων θα είχε ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον και μάλλον το R8 δεν θα είχε καμία τύχη.

Παρακολουθείστε παρακάτω το βίντεο με τις κόντρες:

Get it on Google Play Download on the App Store