Έλληνες κυνηγιούνται με Mazda RX-7 και ΜΧ-5 V6 στο ‘Ring! (+video)

Οι συμπατριώτες μας που «επιτίθενται» στο Nurburging με τις γιαπωνέζικες δημιουργίες τους, ξαναχτυπούν! Μόνο που αυτή τη φορά, στην θέση του Honda S2000 έχουμε ένα μοναδικό Mazda MX-5.

Δείτε ακόμα: Έλληνες με S2000 και RX-7 κυνηγιούνται στο Ring!

To RX-7 FD παραμένει και δείχνει τον δρόμο στον μικρό του αδελφό, ο οποίος βέβαια μόνο μικρός δεν είναι. Ειδικά κάτω από το καπό. Ο 1.600άρης ή 1.800άρης (δεν αποσαφηνίζεται ποιο μοτέρ είχε εργοστασιακά) τετρακύλινδρος αποχώρησε, με έναν V6 από Chevrolet Camaro να τον αντικαθιστά. Αναφορικά με τον νέο κινητήρα, επίσης δεν γνωρίζουμε περισσότερα χαρακτηριστικά. Όντας V6 από Camaro, το μόνο σίγουρο είναι πως η χωρητικότητα βρίσκεται άνω των 3 λίτρων. Η Camaro της εποχής του Mazda (αρχές 90’s) είχε δυο V6: έναν 3.4 με 162 άλογα και έναν 3.8 με 203. Η επόμενη γενιά –που συνεχίζει μέχρι σήμερα- φέρει έναν 3.6 λίτρων, με την απόδοση να κυμαίνεται μεταξύ 312 και 335 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Alfa 4C τριετίας ή καινούργιο Mazda MX-5 RF στα ίδια χρήματα;

Αν κρίνουμε βάσει ευκολίας που μένει κοντά στο πολύ δυνατό RX-7 (στην περιοχή των 400 ίππων η απόδοσή του), λογικά το μεταλλαγμένο Miata κινείται από τον 3.6 V6 και διαθέτει πάνω από 300 άλογα. Τα δυο Mazda ανήκουν στον Κώστα και τον…Κώστα, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο τόνο «εμφυλίου» μεταξύ τους. Τα παιδιά διατηρούν κανάλι στο YouTube, με όνομα OneLapHeroes, και μάλιστα πηγαίνει πολύ καλά! Εμείς να τους ευχηθούμε ακόμα καλύτερα και περισσότερα video σαν αυτό που ακολουθεί

Get it on Google Play Download on the App Store