Eλληνικό Honda S2000 Turbo «καταπίνει» Porsche Panamera (+video)

Για το Honda S2000 δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα και πιο απαιτητικά αυτοκίνητα που μας ήρθαν από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με το μοτέρ του να κρατάει για αρκετά χρόνια το ρεκόρ της μεγαλύτερης ειδικής ισχύος, ευγενική «χορηγία» των 120 ίππων/λίτρο του F20C.

Δείτε ακόμα: Honda S2000 vs Civic Type R: Ποιος είναι το «αφεντικό»; (+video)

Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι από 240 άλογα στις 8.300 σ.α.λ., εξ ου και το S2K μετετράπη σε «τοτέμ» της βελτιωτικής σκηνής με άπειρα τουρμπισμένα και κομπρεσοράτα δείγματα να «λυμαίνονται» τους δρόμους. Ένας τέτοιος εκπρόσωπος της πρώτης κατηγορίας είναι ο σημερινός, με μια δύσμοιρη Porsche Panamera να πληρώνει τα «σπασμένα». Αν και δεν φαίνεται καθαρά από το video, η έλλειψη γράμματος δίπλα από το «Panamera» μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν είναι ούτε η S, ούτε κάποια τετρακίνητη. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μια facelift πρώτης γενιάς, μάλλον εξοπλισμένης με τον ατμοσφαιρικό V6 των 3.6 λίτρων και 310 ίππων. Εναλλακτικά θα μπορούσε να είναι η diesel με τον 3λιτρο TDI των 300 ίππων και 650 Nm ροπής. 

Διαβάστε επίσης: Η ανατομία του μοτέρ-«τιμωρού» του Honda Civic Type R (+video)

Από πλευράς επιτάχυνσης και οι δυο εκδόσεις της Panamera κυμαίνονται στην περιοχή των 6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα. Στα χαρτιά, δηλαδή, ακόμα και ένα εργοστασιακό S2000 μπορεί να την κοντράρει, τουλάχιστον μέχρι τα 100 χλμ./ώρα (στα 6,2 δλ. το δήλωνε η Honda). Η συγκεκριμένη Porsche είχε την ατυχία να βρεθεί δίπλα σε ένα «σεσημασμένο» S2K, του οποίου η απόδοση ξεπερνά τους 450 ίππους. Οπότε και το αποτέλεσμα δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Ο οδηγός του Honda απλά «φύλαξε» την εκκίνηση, η Porsche χάρηκε για λίγα μέτρα, έπειτα το VTEC με την τουρμπίνα μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και…«χαιρετίσματα».

Get it on Google Play Download on the App Store