Εντυπωσιακή ανάβαση για το Audi e-Tron (+video)

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε και υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, η Audi έκανε ένα εξαιρετικό επίτευγμα: Ανέβηκε μια χιονισμένη πλαγιά στην πίστα Streif, στο χειμερινό θέρετρο του Kitzbuhel της Αυστρίας.

Διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο, οι παλιότεροι θα θυμηθείτε το 1986, τότε που η Αudi, θέλοντας να δείξει πόσο καλά δουλεύει το σύστημα Quattro, είχε δημιουργήσει μια διαφήμιση, όπου ένα Audi 100CS ανέβηκε μια αντίστοιχη χιονισμένη ράμπα στην Kaipola της Φιλανδίας με κλίση 77%.

Τώρα, πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο πρωταθλητής του World Rallycross και του DTM Mattias Ekström, o οποίος κι αυτός είχε να εκτελέσει μια αρκετά δύσκολη αποστολή, μιας και η κλίση της πλαγιάς άγγιζε το 85%.

Δείτε ακόμη: Το Audi e-tron βάζει σε περιπέτεια τους επιβάτες του

Βέβαια ο αγαπητός Mattias είχε ένα καλό όπλο στα χέρια του, μιας και το e-tron απέδιδε 500 ίππους, ενώ η ροπή ξεπερνούσε τα 8,900 Nm, χάρη σε ειδικές ρυθμίσεις που είχαν κάνει οι μηχανικοί της Audi στο λογισμικό της ηλεκτρονικής διαχείρισης των μονάδων κίνησης, ενώ σαφώς είχαν τοποθετηθεί και χιονολάστιχα με καρφιά!

Δείτε το βίντεο!

Get it on Google Play Download on the App Store