Επική κόντρα ανάμεσα σε Audi RS6 Avant και Ariel Atom (+video)

Πως θα σας φαινόταν μια κόντρα με πρωταγωνιστές ένα μεγάλο station wagon 560 ίππων που ζυγίζει 1.950 κιλά και ένα «ειδικό» διθέσιο μόλις 550 κιλών και 350 ίππων; Η σύγκριση μπορεί να φαίνεται άνιση ανάμεσα στα δύο μοντέλα αλλά ας δούμε τις προδιαγραφές τους.

Διαβάστε επίσης: BMW M1 με ελάχιστα χλμ. μπορεί να γίνει δική σου

Το εκπληκτικό Audi RS6 Avant παράγει 560 ίππους  στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου οχτατάχυτου tiptronic κιβωτίου και έχει βάρος περίπου 1.950 κιλά. Το βρετανικής κατασκευής Ariel Atom 3.5R χρησιμοποιεί ένα υπερτροφοδοτούμενο 2.0 λίτρων κινητήρα προερχόμενο από την Honda που αποδίδει 350 ίππους ο οποίος στέλνει την δύναμη του στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων. Το περιορισμένης κατασκευής μοντέλο ζυγίζει μόλις 550 κιλά.

Στον πρώτο αγώνα, ο οδηγός του Atom χάνει την τέλεια στιγμή για ένα καλό ξεκίνημα και στο τέλος το μονοθέσιο κερδίζει για πολύ λίγο το Audi. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, το Atom δείχνει τι είναι πραγματικά ικανό να κάνει και κερδίζει τον αγώνα με μεγαλύτερη διαφορά.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή SEAT Arona 1.5 TSI 150 PS FR

Στην πραγματικότητα τα δύο αυτοκίνητα είναι πολύ διαφορετικά και αυτό φαίνεται στη πράξη. Όπως και να έχει, θεωρούνται από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και το παρακάτω βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα. Απολαύστε το.

Get it on Google Play Download on the App Store