Έτσι μεταφέρουν τις γυναίκες στην Τουρκία (+video)

Είναι γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν (το λιγότερο) θέμα προς συζήτηση στην Τουρκία. Αν πρόκειται και για γυναίκες, τότε είναι που το ζήτημα γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο-εως «ναρκοπέδιο». Κάτι που επιβεβαιώνει το σημερινό video, προσφορά της Hurriyet.

Δείτε ακόμα: Το απίστευτο video της Toyota με τον Τσακ Νόρις

Σε αυτό παρακολουθούμε ένα VW Transporter να διαθέτει μια μοναδική «πατέντα» για την μεταφορά έξτρα επιβατών, αποτελούμενη από σχοινιά κι ένα υποτυπώδες κάθισμα προσαρμοσμένα στην πίσω πόρτα. Μάλιστα είναι νομότυπα τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ξεκάθαρα εμφανής η πινακίδα κυκλοφορίας Πέρα από τους αστεϊσμούς, τα σοκαριστικά πλάνα διαθώθηκαν με αστραπιαίους ρυθμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της γείτονος χώρας, με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου να αποδοκιμάζει εντόνως την ενέργεια του Τούρκου. Ο ίδιος συνελλήφθη από τις αρχές του Κανκίρι, όπου και έλαβε χώρα το απίστευτο περιστατικό, όμως δεν ανακοινώθηκαν ούτε η αιτιολόγηση του δράστη, ούτε οι κατεγγελίες που του απαγγέλθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικό ατύχημα και… θαύμα! (+video)

Αν χρησιμοποιήσουμε τον δικό μας ποινικό κώδικα ως οδηγό, μπορούμε να πούμε -σε πολύ ελεύθερη και υποθετική απόδοση- πως η απαράδεκτη μεταφορά της γυναίκας «χρεώνεται» με κίνδυνο πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ βάσει Κ.Ο.Κ. θα μπορούσε να αποδοθεί και υπεράριθμη μεταφορά επιβατών (αν το Transporter είναι γεμάτο μέσα και χρησιμοποιήθηκε αυτός ο τρόπος για την μεταφορά έξτρα επιβατή), αλλά και αντικανονική/επικίνδυνη οδήγηση. Όλα, πάντως, είναι εικασίες και η μοίρα του Ίντρις Κ. (αυτό είναι το όνομα που δόθηκε μερικώς στη δημοσιότητα) είναι αβέβαιη, καθώς σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης θα παίξει η κατάθεση της γυναίκας, η γνώμη της οποίας δεν βρίσκεται πουθενά. Με λίγα λόγια, αναλόγως των λεγομένων της, ο Τούρκος μπορεί μέχρι και να αθωωθεί-στην δύσκολη περίπτωση που δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας εναντίον του.

https://www.youtube.com/watch?v=co8WcTa0QtI

Get it on Google Play Download on the App Store