Ferrari 812 «τα βλέπει όλα» από Tesla Model X (+video)

Συνήθως παρακολουθούμε το Tesla Model S να τα βάζει με supercars σε αγώνες dragster-και συνήθως να κερδίζει. Εσχάτως ανέλαβε μέρος του «φόρτου εργασίας» και το SUV της αμερικανικής εταιρίας, το Model X. Koινή πλατφόρμα και απόδοση, μεγαλύτερο βάρος. Ίδιο αποτέλεσμα; Θα μας απαντήσει η Ferrari 812 Superfast.

Δείτε ακόμα: Porsche 911 GT2 RS ή ηλεκτροκίνητο 1.200 ίππων; (+video)

Το υπεραυτοκίνητο από το Μαρανέλο είναι μια από τις δυνατότερες και ταχύτερες εκπροσώπους που έχουν φορέσει το «Cavallino Rampante», προσφορά του «λυσσασμένου» ατμοσφαιρικού V12 των 6.5 λίτρων και 800 αλόγων στις 8.500 σ.α.λ. Πρακτικά μιλάμε για το ίδιο μοτέρ που τοποθετείται στην LaFerrari, μείον το σύστημα KERS. Η 812 Superfast εκπληρώνει τις προσδοκίες που δημιουργεί το όνομά της, ούσα η ταχύτερη Ferrari ευρείας παραγωγής όλων των εποχών. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα αποτελούν παρελθόν σε 2.9 δλ., τα πρώτα 300 χλμ./ώρα σε 19 δλ. και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα. Αριθμοί που προκαλούν δέος σε οποιαδήποτε εξωτική κατασκευή. Εκτός κι αν μιλάμε για ένα SUV από την Tesla.

Διαβάστε επίσης: Mε 400 χλμ./ώρα τελική και 1.000 χλμ αυτονομία το νέο Tesla

To Model X P100D υπολείπεται ελαφρώς στον τομέα της ισχύος, έχοντας 772 ίππους από τους δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα κίνησης), και ασύγκριτα περισσότερο σε αυτόν του βάρους, όπου παρουσιάζεται σχεδόν 1 ολόκληρο τόνο βαρύτερο από την δημιουργία των Ιταλών (1.640 κιλά η 812, 2.440 το Model X). Τότε πώς καταφέρνει να σταθεί δίπλα στην «Ιταλίδα»; Γιατί, απλούστατα, επικρατεί κατά κράτος στον τομέα της ροπής (930 Nm έναντι «μόλις» 718), τον τρόπο που αυτή αποδίδεται (με το που βάλεις μπροστά το Model X, στις 7.500 σ.α.λ. η 812) και το γεγονός ότι είναι τετρακίνητο. Κάτι που σημαίνει ότι, ακόμα και με το launch control της Ferrari ενεργοποιημένο, η αδιάκοπη και ακαριαία παροχή ισχύος των ηλεκτρικών μοτέρ την «στριμώχνουν στα σχοινιά». Η συνέχεια επί της οθόνης

Get it on Google Play Download on the App Store