H BMW M3 ορθώνει ανάστημα στην Μ5 (+video)

Υπό εργοστασιακές συνθήκες, ο τίτλος δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ρεαλιστικό σενάριο. BMW M3 και M5 Competition χωρίζονται από σχεδόν 200 ίππους (450 έναντι 625) και 150 Nm ροπής (601 έναντι 750), απόρροια του πλουσιότερου «οπλοστασίου» της κορυφαίας 5αρας (twinturbo V8 4.4 λίτρων έναντι επίσης twinturbo, αλλά εξακύλινδρου εν σειρά και 3λιτρου κινητήρα). Μην ξεχνάμε φυσικά και το γεγονός ότι η Μ5 είναι τετρακίνητη.

Δείτε ακόμα: H BMW M5 «καταστρέφει» την Aston Martin Vantage (+video)

Η συγκεκριμένη λαχανί Μ3, όμως, διαθέτει νέο εγκέφαλο και σύστημα εξαγωγής, ενώ το σύστημα τετρακίνησης xDrive της M5 μπορεί να γυρίσει σε πίσω κίνηση. Οπότε 540 ίπποι στο ελαφρύτερο αμάξωμα της μικρότερης BMW, δεν αποκλείεται να κάνουν την έκπληξη.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο Ford Focus RS «δικάζει» δυο BMW M3 (+video)

Η ιεραρχία του βαυαρικού εργοστασίου, ωστόσο, είναι σαφής: όσο μεγαλύτερο το νούμερο που συνοδεύει το γράμμα «Μ», τόσο πιο αυτοκρατορικές οι επιδόσεις. Και αυτή τη στιγμή, η 5αρα κάθεται στον θρόνο – μέχρι τον ερχομό της Μ8, δηλαδή (η τωρινή M850i xDrive δεν λογίζεται αυθύπαρκτο μέλος της ομηγύρεως των Μ). Πώς τα καταφέρνει η βελτιωμένη Μ3 κόντρα στο απόλυτο αφεντικό της γκάμας; Η απάντηση επί της οθόνης.

Get it on Google Play Download on the App Store