BMW M3 650 HP VS Toyota Supra 700 HP (+video)

Η νέα Toyota Supra έχει ακούσει πολλά για τους δεσμούς που διατηρεί με τη BMW. Μέχρι σήματα της βαυαρικής εταιρίας έβαλε κάποιος πάνω της, για να καταδείξει την γερμανική προέλευση του ιαπωνικού sportscar. Τα «σπασμένα» έχει πληρώσει δις η Z4, με την οποία είναι αδελφά μοντέλα, όμως κόντρα στη M2 η Supra τα βρήκε σκούρα. Πού να ήξερε τι την περίμενε κόντρα στη M3.

Δείτε ακόμα: Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)

Στην προκειμένη δεν μιλάμε για εργοστασιακές εκδόσεις, καθώς σε κανένα από τα δυο μοντέλα οι 3λιτροι twinturbo εν σειρά εξακύλινδροι δεν αποδίδουν 340 και 450 ίππους για Supra και M3 Competition αντίστοιχα. Κάτι που, φαινομενικά, γέρνει τη ζυγαριά υπέρ της πρώτης καθώς το εργοστασιακό χάντικαπ των 100 ίππων όχι μόνο καλύπτεται, αλλά γυρνάει κατά της BMW για 50 ίππους. Η κίτρινη Supra αποδίδει 700 ίππους, τη στιγμή που η γαλάζια M3 δεν ξεπερνά τους 650. Σε αμφότερες οι βελτιώσεις είναι περιφερειακές, έχοντας νέο εγκέφαλο, εξάτμιση και πολλαπλή εισαγωγής. Δεδομένου πως το βάρος είναι παρόμοιο (1.520 κιλά η Supra, 1.560 η M3) το αποτέλεσμα θα περίμενε κανείς να έρθει μετά από ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: To VW Polo GTI «πατάει» τα Toyota Yaris GRMN και Ford Fiesta ST (+video)

Το super sedan από την Βαυαρία, ωστόσο, δεν είχε διάθεση για αγωνία. Η M3 πέρασε την γραμμή του τερματισμού στο 800άρι σε 18,581 δλ., αφήνοντας την Supra σχεδόν 4 δλ. πίσω (22,118). Γενικότερα το συγκεκριμένο event δεν «ήθελε» την κίτρινη παρουσία από το Αΐτσι, καθώς έχασε τόσο από το Audi RS 3 όσο και από το ομογάλακτο Toyota Soarer.

Get it on Google Play Download on the App Store