Honda NSX vs Mercedes-AMG GT R (+video)

Σύμφωνοι… Το Honda NSX και η Mercedes-AMG GT R είναι δύο εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας αυτοκίνητα. Το ιαπωνικό μοντέλο δίνει περισσότερη έμφαση στη νέα τεχνολογία, ενώ το γερμανικό είναι πιο… brutal. Και τα δύο όμως, έχουν ως προτεραιότητά τους τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση. Μπορούν επομένως να στηθούν στην ευθεία για μία κόντρα από στάση αλλά και εν κινήσει.

Δείτε ακόμη: Mazda: 50.000.000 αυτοκίνητα «Made In Japan»

Πριν πατήσουμε όμως το «play» και δούμε στο video το νικητή… (ή μήπως έχουμε ισοπαλία), ας θυμηθούμε εν τάχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο σπορ αυτοκινήτων. Το Honda NSX λοιπόν εφοδιάζεται με twin-turbo βενζινοκινητήρα V6, χωρητικότητας 3.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 581 ίππους και 645 Nm ροπής (σε συνδυασμό με τους ηλεκτροκινητήρες του) που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Η εξωφρενική BMW M8 στο πρώτο της video

Από την άλλη, η πισωκίνητη Mercedes-AMG GT R, κάτω από το επιβλητικό καπό της έχει τον επίσης twin-turbo βενζινοκινητήρα, αλλά V8 αυτή τη φορά, χωρητικότητας 4.0 λίτρων, που αποδίδει 585 άλογα και 700 Nm ροπής. Για το τέλος να πούμε πως η Mercedes ζυγίζει 1.630 κιλά, ενώ το Honda NSX είναι ελαφρύτερο κατά 95 κιλά. Μπορεί η επιπλέον δύναμη της Mercedes-AMG GT R να κερδίσει την τετρακίνηση, το χαμηλότερο βάρος και την ηλεκτρική ενέργεια του Honda NSΧ; Η απάντηση στο video πιο κάτω.

 

Get it on Google Play Download on the App Store