Η εξέλιξη της Toyota Supra από το 1978 έως σήμερα (+video)

Η νέα Toyota Supra βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξής της και δεν αποκλείεται να κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή της χωρίς καμουφλάζ τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το νέο σπορ ιαπωνικό μοντέλο, το οποίο έχει μια μακρόχρονη ιστορία που ξεκινά από το 1978, ως Celica Supra, βασιζόμενη στη δεύτερης γενιάς Celica.

Διαβάστε ακόμη: Nέες πληροφορίες για την νέα Toyota Supra

Την κίνηση της πρώτης Supra αναλάμβανε ένα 6κύλινδρο σε σειρά 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο ισχύος 125 ίππων, το οποίο χάριζε στο αμάξωμα των 1.270 κιλών την τελική ταχύτητα των 185 χλμ./ώρα. Άξια αναφοράς για εκείνη την εποχή ήταν η ανεξάρτητη ανάρτηση σε όλους τους τροχούς, ο ηλεκτρονικός ψεκασμός και τα τέσσερα δισκόφρενα.

Σημαντικά αλλαγμένη ήταν η δεύτερης γενιάς Celica Supra του 1981, η οποία εκτός από τις μηχανικές και σχεδιαστικές αλλαγές λανσάρισε και το πρώτο στον κόσμο σύστημα πλοήγησης. Βέβαια δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα σημερινά συστήματα, αφού δεν υπήρχε οθόνη, παρά μόνο ένας σύστημα που αυτόματα υπολόγιζε την απόσταση του προορισμού που έβαζε ο χρήστης.

Οι δεσμοί με την Celica κόπηκαν με την τρίτης γενιάς Supra που παρουσιάστηκε το 1986, ενώ η τέταρτης γενιάς Supra του 1993 ήταν και παραμένει η πιο δυναμική από όλες τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου.

Διαβάστε ακόμη: Άψογη Toyota Supra πωλήθηκε πολλά λεφτά

Δείτε παρακάτω το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με την εξέλιξη της Toyota Supra από το 1978 μέχρι σήμερα:

Get it on Google Play Download on the App Store