Η νέα Mercedes-AMG A 45 S «εξαφανίζει» τα ελαστικά της (+video)

Άμα τη παρουσιάσει της, η Mercedes-AMG A 45 2ης γενιάς κέρδισε παράσημα. Το πρώτο είναι η κορυφαία ειδική ισχύς των 211 ίππων/λίτρο, η οποία είναι η κορυφαία όλων των εποχών για συμβατικό αυτοκίνητο παραγωγής και ανώτερη από τις αντίστοιχες μοντέλων, όπως η LaFerrari και η Bugatti Chiron! Το δεύτερο είναι πιο τοπικό και αφορά την κατηγορία των mega hatches, στον θρόνο της οποίας στρογγυλοκάθεται το «Αστέρι» με τους 422 ίππους – 22 μπροστά από το Audi RS 3.

Δείτε ακόμα: «Ελληνική» Mercedes-AMG A 45 με 600+ άλογα (+video)

Αναμενόμενα οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Η πιο γρήγορη Α 45 S επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα. Αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι ο τρόπος που η μικρομεσαία Mercedes μπορεί να διοχετεύσει την ισχύ στις στροφές.

Διαβάστε επίσης: Ασύλληπτο Audi RS 3 πιάνει 316 χλμ./ώρα! (+video)

Το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ διαθέτει πληθώρα επιλογών και προγραμμάτων λειτουργίας (Slippery, Comfort, Sport, Sport +, Individual και Race), ενώ άλλα 4 έρχονται με το ESP (Basic, Advanced, Pro ή Master). Η πλέον σημαντική -και εντυπωσιακή- διαβάθμιση βέβαια, είναι άλλη. Και ακούει στο όνομα «Drift Mode». Εκεί το ESP μπαίνει αυτόματα στην ρύθμιση Pro, αφήνοντας την πλειονότητα του ελέγχου στον οδηγό. Παράλληλα, το 4MATIC+ στέλνει μέχρι και το 100% της ισχύος στον πίσω άξονα, χαρίζοντας στην A 45 γωνίες που θυμίζουν τις παλιές, καλές και κτηνώδεις πισωκίνητες AMG.

Get it on Google Play Download on the App Store