Mάχη μεγατόνων στα γερμανικά υπερ-σεντάν! (+video)

Η Γερμανία «φλέγεται» τον τελευταίο καιρό. Λίγο μετά τον ερχομό της νέας Mercedes-AMG E63 S ακολούθησε η ολοκαίνουργια BMW M5, ενώ και τις δύο περίμενε η Porsche Panamera Turbo S. Για να δείξει το οικολογικό της πρόσωπο (και να προικίσει το μοντέλο της με 850 Nm ροπής σχεδόν από το ρελαντί), η Porsche παρουσίασε την υβριδική έκδοση του σεντάν της. H Τurbo S E-Hybrid διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων να συνδράμει στο έργο του 4.0λιτρου twinturbo V8 των 550 ίππων, δημιουργώντας ευθύς εξαρχής ένα σεβαστό handicap για τις άλλες δύο Γερμανίδες.

Δείτε ακόμα: SEAT Arosa diesel vs BMW M5 (+video)

Τόσο η Mercedes όσο και η BMW, κυμαίνονται στις παρυφές των 600 ίππων. Η Ε63 S αποδίδει 603 ίππους (επίσης από 4 διπλά υπερτροφοδοτούμενα V8 λίτρα), η Μ5 610 (4.4 twinturbo V8). Bέβαια εδώ επιλέχθηκε η πιο δυνατή Competition των 625, όμως και πάλι είναι πάνω από 50 ίππους λιγότερο σε σύγκριση με την Panamera. To βαυαρικό σεντάν είναι το πιο ελαφρύ από τα τρία, όμως με 1.945 κιλά βάρους η έννοια «ελαφρύ» δεν έχει πολύ νόημα. Το «Αστέρι» βρίσκεται οριακά πάνω από τους 2 τόνους (2.047 κιλά), ενώ το υβριδικό σύστημα στέλνει την Panamera Turbo S E-Hybrid κοντά στους 2,5 (2.385 κιλά). Παρόλα αυτά η ατελείωτη ροπή και η παροχή δύναμης από 0 σ.α.λ. που εξασφαλίζει ο ηλεκτροκινητήρας, φτάνουν και περισσεύουν για να υπερκεράσουν τον σκόπελο των κιλών.

Διαβάστε επίσης: Μάχη ντριφτ: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Προκειμένου να μην χαλάσουμε την αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα, αναφέρουμε ενδεικτικά πως η Porsche χρειάστηκε 3,12 δλ. για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα, η Μercedes 3,36 δλ. και η BMW 3,48 δλ. Kατάφεραν άραγε να καλύψουν την διαφορά στα περισσότερα χιλιόμετρα ή «καθάρισε» τον ανταγωνισμό η Porsche;

Get it on Google Play Download on the App Store