«Μούτρα» η Mercedes C-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Έχουμε καταπιαστεί ενδελεχώς με το φαινόμενο της υποστροφής και το πόσο δύσκολες στιγμές μπορεί να επιφέρει σε οδηγό και αυτοκίνητο. Το τεστ αποφυγής ταράνδου δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, όπως έχει αποδείξει περίτρανα το SEAT Tarraco. Σήμερα έρχεται να το επιβεβαιώσει και η Mercedes C-Class.

Δείτε ακόμα: Πόσο «αστέρι» είναι η Mercedes A-Class στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Στο Tarraco υφίσταται η δικαιολογία του μεγάλου όγκου και της υπερπροστατευτικότητας του ESP. Στην Estate έκδοση του premium μεσαίου, ο «ένοχος» εντοπίζεται τόσο στο σύστημα ελέγχου της ευστάθειας, όσο και στην ρύθμιση της ανάρτησης. Όπως φαίνεται και στα πλάνα, το ESP επεμβαίνει με το που ο οδηγός στρίψει το τιμόνι στον πρώτο διάδρομο. Ενέργεια που συμβαίνει ανεξαρτήτως ταχύτητας, δείγμα του καλιμπραρίσματος από τους τεχνικούς. Αυτό που επίσης παρατηρούμε, είναι το πόσο ακλόνητο μένει το πίσω μέρος στην όλη διαδικασία. Η ουρά της C-Estate μένει αμέτοχη σε κάθε φάση, αφήνοντας το μπροστινό μέρος ευάλωτο στην υποστροφή. Κάτι που στοιχίζει σε ταχύτητα, με τα 71 χλμ./ώρα να οριοθετούν την καλύτερη προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: Τι κίνδυνο μπορεί να κρύβει το σύστημα ζωνών ασφαλείας;

Βλέποντας προσεκτικά την προσπάθεια στα 75 και 77 χλμ./ώρα, είναι εμφανές πως το αυτοκίνητο κρατείται δέσμιο της υποστροφής – προφανώς γιατί οι μηχανικοί του  «Αστεριού» δεν ήθελαν να απασχολούν τον μέσο οδηγό του μοντέλου τους με κινήσεις του πίσω μέρους. Η μόνιμη παρέμβαση του ESP, όμως, δεν αφήνει πλαίσιο και ανάρτηση να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους.

Get it on Google Play Download on the App Store